Datum objave: 13. Svibanj 2022

HRVATSKA JE TO / Pogledajte vilu šibenskog poduzetnika s optužnicom državnog odvjetništa koju iznajmljuje za 20 000 eura tjedno!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Među pet luksuznih vila i imanja u srednjoj Dalmaciji u kojima noćenja stoje više tisuća eura o kojima piše tportal je i vila Georgina u Zablaću vlasnik koje je  obitelj Gorana Prgina, nekad uspješnog poduzetnika, vlasnika NCP grupe koja je odvela bivše Remontno brodogradilište u stečaj  protiv  kojeg je Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo prije dvije godine optužnicu u slučaju bivše Jadranske banke. Terete ga da ju je oštetio za ukupno oko 40 milijuna kuna.  

 
Vila se sastoji od šest spavaćih soba, od kojih svaka ima en-suite kupaonicu, potpuno opremljene kuhinje te unutarnje i vanjske blagovaonice. Plaža je udaljena samo 10 metara od kuće, a jacuzzi, sauna i bazen nalaze se u sklopu vile. U njoj možete pronaći i mnoge druge aktivnosti, poput šaha, košarke, teretane, trake za trčanje i boksačke vreće, piše Tportal. 
Noćenje u njoj u izvansezoni stoji 1 900 eura, a u sezoni 2 900 eura.  Za sedmodnevni boravak u predsezoni traži 13 300 eura, a u sezoni vrtoglavih 20.300 eura. 
Obitelj Prgin tu impozantnu  vilu baštini  iz vremena slave, moći i uspjeha
 
 
Goran Prgin, vlasnik NCP grupacije iz Šibenika, bio je i većinski vlasnik projekta “Hotel Šibenik” koji je pokrenuo u kolovozu 2007. godine, a kasnije ga je prodao turskim investitorima. 
 
U optužnici DORH-a stoji da se njemu i njegovoj kćeri stavlja na teret da su od 2007. do 2010. u Šibeniku počinili kazneno djelo tako  da je on, prvookrivljenik, kao direktor i vlasnik jednog trgovačkog društva, nagovorio drugookrivljenika, kao predsjednika uprave jedne banke, da banka izda četiri bankovne garancije za kredit kojeg je to trgovačko društvo tražilo od jedne strane banke, što je drugookrivljenik - protivno zakonu i internim propisima banke - i učinio.
Budući da trgovačko društvo nije uredno vraćalo kredit, strana banka je aktivirala bankovne garancije i tako je banka podmirila neotplaćeni dio kredita, te su opisanim postupanjem okrivljenici oštetili banku za iznos od oko 19.656.279,70 kuna, navodi DORH.
 
Sumnja se i da su Prgin i njegova kći od kraja 2009. do 2012., protivno Zakonu o trgovačkim društvima, kao fizičke osobe  trgovali  s dionicama jedne banke koje su bile u vlasništvu njihova trgovačkog društva. Kad su oni postali vlasnici dionica, nisu ih otplaćivali, a dividendu su zadržavali za sebe, i nakon znatnog pada vrijednosti dionica vratili su ih trgovačkom društvu, ali po znatno višoj cijeni, po kojoj su ih i kupili. Tako su, na štetu tvrtke, sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od preko pet milijuna kuna. 

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: myluxoria.com

 
Iz kategorije: Vijesti