Datum objave: 26. Svibanj 2022

ERASMUS / Tinovci stjecali u Španjolskoj nova znanja i vještine, uživali u domaćim jelima, a neki su se i okupali u oceanu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Učenici i učitelji OŠ Tina Ujevića proveli su pet dana u španjolskom gradu Avilés u sklopu Erasmus+ projekta „EU Crazy Labs-testing inclusion methods“.

„U projektu smo istraživali i implementirali razne metode koje potiču inkluziju u odgoju i obrazovanju, a u Španjolskoj smo testirali digitalne alate i igrifikaciju kao inkluzivne metode. Učenici su tako imali priliku naučiti osnove programiranja u alatu Scratch, kreirati video materijale i vlastite igre, okušati se u tradicionalnim asturijskim igrama, ali i steći životne vještine kao što su financijska pismenost ili davanje prve pomoći, s obzirom na to obzirom da je škola domaćin, Isla de la Deva, specijalizirana za obrazovanje zdravstvenih djelatnika”, kažu sudionici ovog projekta.

Uživali su i u domaćim specijalitetima. Imali su priliku probati i tradicionalna jela Asturije, španjolske pokrajine, koja su im pripremile obitelji domaćini, a neki su se ohrabrili i zaplivati u oceanu jer su im brojne pješčane plaže bile neodoljive.

To je bila i posljednja mobilnost projekta, u kojemu, osim OŠ Tina Ujevića i škole domaćina, sudjeluju i partnerske škole iz Portugala i Finske. Mobilnost je trajala od 16. do 20. svibnja, a projekt im je donio nova iskustva, znanja i prijateljstva.

U mobilnosti je sudjelovalo pet učenika, učiteljice Irena Erlić i Marijana Mikulandra te stručna suradnica Nevena Petrović.

Iz kategorije: Vijesti