Datum objave: 04. Lipanj 2022

PLATINASTI JUBILEJ ELIZABETHE II / Zahvaljujući Luki Čularu dašak "kraljevske atmosfere" osjetio se danas i na Gorici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prijem koji je u povodu  platinastog  jubilej  96 – godišnje kraljice Elizabethe II. njezinih  70 godina na britanskom tronu koje je danas ispred svoje cvjećarnice Lukin cvjetni kutak na Gorici  organizirao Luka Čular  u svakom slučaju ispunio  jedan od svojih glavnih ciljeva – oživio je taj dio povijesne jezgre dobrim vibracijama, movingom i na kraju opernom arijom koji je sam zapjevao. 

Dame koje su se odazvale došle su u šeširima kako to i priliči kada je riječ o   kraljici Elizabethi, bili  su posloženi šampanjac i kokteli koji se piju na kraljičinim zabavama  šampanjac, a vlasnica brenda Ljepotuška Martina Ristić Stipandžija pripremila je izvorne britanske kraljevske slastice  Lemon curd tart, Eaton mess, Victoria sponge .
To su događanje podržali i restoran Moca i Jack Rabbit Slim’s bar. Na fasadi Lukine cvjećarnice obješenu su fotografije kraljice Elizabete i njezine obitelji.
 
Nazočan je bio i hrvatski  gastro ekspert Ante Carića koji je Luki i predložio organiziranje tog događanja.  
„Bez obzira na to što ljudi mislili o britanskoj monarhiji, ne može se poreći činjenica da je kraljica čitav svoj život posvetila služeći svojem narodu kako je javnosti i obećala još kao princeza kada je imala 21 godinu. Otkako je postala kraljicom svoj je posao državnog poglavara obavljala odgovorno i uzorno, a to radi i dalje, unatoč poznim godinama, te je bila i jeste primjer ostalim državnim poglavarima sirom svijeta. Neki se pitaju koje veze ima britansko kraljevstvo sa Šibenikom. Pa neke i ima jer malo je poznato da su Kralj Edward VIII i njegova odabranica Wallis Simpson  vlakom preko Perkovića došli u Šibenik te da su bili na Kornatima, a razgledali su i šibensku katedralu”, kazaoj e
 
Luka Čular, zaljubljenik  u cvijeće i klasičnu glazbu, mladi čovjek koji je ostao živjeti u rodnom gradu i  održavajući svoj florističko obrt oživljava i povijesnu jezgru. 
Iz kategorije: Vijesti