Datum objave: 16. Lipanj 2022

ERASMUS PLUS / Prvi put u 10 godina u ERASMUS -u sudjelovali najmlađi, učenici drugog razreda OŠ Brodarica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U sklopu Erasmus+ projekta Soft skills for a better life učenici 2. a razreda OŠ Brodarica Lara Meri Zorčić i Frančesko Garma proveli su nezaboravan tjedan u Italiji, točnije na Siciliji. Domaćini susreta bili su učenici osnovne škole u Bagheriji  III CIRCOLO DIDATTICO "L.PIRANDELLO".

Lara Meri i Frančesko su sudjelovali u različitim aktivnostima poput izrade tradicionalnog kolača frutta martorana, programiranja loga projekta pomoću makey makey, keramičarske radionice itd.. Posjetili su najveće kazalište u Italiji, Massimo Vittorio Emanuele, smješteno na Trgu Verdi u Palermu i jedno je od najvećih u Europi, a stigli su se i okupati na obali sicilijanskog grada Cefalù.

Posebnost ovog susreta je bila u tome što je riječ o završnom susretu, ali i posljednjoj aktivnosti našeg projekta. U završnoj predstavi Pinokio je ispričao što je sve vidio i spoznao o zemljama projektnim partnerima, u Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj te kako se promijenilo njegovo ponašanje u protekle tri godine. Pinokio je odrastao zajedno s nama. Iako smo već više od deset godina u Erasmus+ aktivnostima prvi put su se učenici drugog razreda hrabro uputili na putovanje i u svakom trenutku uživali zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Križanac i Marijanom Martinović. Koristimo priliku zahvaliti se i roditeljima na podršci i ukazanom povjerenju te se nadamo da ćemo i ubuduće nastaviti s Erasmus+ aktivnostima u našoj školi”, kažu u OŠ Brodarica.

Iz kategorije: Vijesti