Datum objave: 30. Lipanj 2022

IN MEMORIAM / Umrla je u 92. godini profesorica šibenske gimnazije Danka Montana koja je cijeli radni vijek provela u šibenskoj gimnaziji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umrla je u 92. godini Danka Montana, profesorica engleskog i talijanskog jezika te književnosti koja je cijeli radni vijek provela u šibenskoj gimnaziji u kojoj se zaposlila početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Predavala je brojnim generacijama šibenskih gimnazijalaca. 

Želeći slijediti svog brata, poznatog šibenskog liječnika upisala je isprva medicinu koju je studirala tri godine, a nakon toga je odustala i završila engleski jezik i komparativnu književnost. No u gimnaziji je najviše predavala talijanski jezik koji je govorila kao materinji jer u to vrijeme nije bilo profesora talijanskog jezika. Iako je imala vrlo oslabljen vid gotovo do zadnjih dana života bila je aktivna, a redovno se sastajala i sa svojim kolegicama, također poznatim gimnazijskim profesoricama Herminom Maričić, Ružom Piljac i Tatjanom Grubišić.
Svi koji su je poznavali pamte je kao vrlo obrazovanu, dobrohotnu i plemenitu osobu,a kao takvu je pamte i njezini učenici.
Pokopana je jučer, u obiteljsku grobnicu na groblju u Drnišu gdje joj je djed, poreznik, bio na posljednjoj službi. 
Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3