Sidebar Menu

Datum objave: 13. Srpanj 2022

VATRENA STIHIJA / Zbog požara na zatonskom području zatvorena Jadranska magistrala od Šibenskog mosta do Vodica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog požara koji je i dalje aktivan na području između Zatona i vodičkog zaleđa zatvorena je Jadranska magistrala od Šibenskog mosta do izlaza iz Vodica. Alternativni pravci su autocesta A-1 ili cesta D-56 preko Skradina, priopćila je večeras oko 23.30 sati PU šibensko – kninska. U požaru je, prema podatcima Vatrogasne jedinice oštećeno ili je izgorjelo 20 – tak kuća. Dalibor Dukić, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice kazao je da u svojoj 30 - godišnjoj karijeri nije vidio tako strašan požar.
U vatrenoj stihiji lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, pripadnik JVP Šibenik. S područja Zatona i Rasline evakuirano je dvadesetak osoba koje su smještene u hostelu u Skradinu. Uglavnom je riječ o turistima koji su ljetovali na području Zatona i Rasline. Mještani tih dvaju mjesta koji su se, u strahu od požara,  u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama. U Cvjetnom domu u Šibenik smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća, priopćili su iz gradske uprave. Po svemu sudeći, pred vatrogascima, ali i mještanima Zatona i Rasline je besana noć.

FOTO: Pixsell, Duško Jaramaz 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.