Datum objave: 19. Kolovoz 2022

POKRET OTOKA: Novi Zakon o pomorskom dobru RH ugrožava pravo građana na korištenje morskih plaža i pomorskog dobra. Nisu isključeni javni otpor i prosvjedi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prijedlog novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama izazvao je oštre reakcije Udruge „Pokret otoka” koja je uzburkala hrvatsku javnost upozorenjem da prijedlogom Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama omogućava ograničenje opće upotrebe pomorskog dobra, njegovo ograđivanje pa čak i potencijalnu naplatu ulaska na plaže. Uputili su otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, resornom ministru Olegu Butkoviću i državnom tajniku Josipu Bilaveru, u kojem ih upozoravaju da su dijelovi zakona nedopustivi te da svako ograničavanje pristupa moru i pomorskom dobru predstavlja ugrožavanje ljudskih prava koje će do javnih otpora i prosvjeda te će dugoročno narušiti odnose u zajednici i investicijski potencijal na obali i otocima.
U strahu da će se ostvariti „crni scenarij“ ograđivanja i naplate plaža diljem hrvatske obale i otoka te da na to upozori građane Republike Hrvatske „Pokret otoka” je uz poruku: Svaki novi Zakon ili njegove izmjene trebale bi se donositi u korist građana te štititi njihova prava, što ovdje očito nije slučaj. Očekujemo da se to kroz finalni tekst Zakona ispravi kako bi javni prostor uistinu ostao javan, objavio sporne odredbe prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama :

Članak 11.
(1) Na dijelu pomorskog dobra, sukladno ovom Zakonu, opća upotreba pomorskog dobra se može ograničiti, a iznimno isključiti na određeno vrijeme temeljem koncesije, odobrenja za posebnu upotrebu, davanjem prava na privremeno korištenje pomorskog dobra te davanjem luke otvorene za javni promet na upravljanje lučkoj upravi.

(2) Ograničenjem opće upotrebe pomorskog dobra smatra se ograđivanje ili drugo onemogućavanje pristupa dijelu pomorskog dobra s ili bez naplate korištenja pomorskog dobra, kada je takvo ograničenje dopušteno važećim ugovorom o koncesiji, ugovorom o posebnoj upotrebi ili ugovorom privremenom korištenju pomorskog dobra te davanjem luke otvorene za javni promet na upravljanje lučkoj upravi.

(3) Isključenjem pomorskog dobra iz opće upotrebe smatra se korištenje pomorskog dobra na način koji potpuno ili djelomično isključuje opću upotrebu dijela pomorskog dobra, kada je takvo isključenje dopušteno važećim ugovorom o koncesiji, ugovorom o posebnoj upotrebi ili ugovorom o privremenom korištenju pomorskog dobra te davanjem luke otvorene za javni promet na upravljanje lučkoj upravi.

(4) Stupanj ograničenja i isključenja pomorskog dobra iz opće upotrebe te svrha koja se time ostvaruje, utvrđuje se odlukom o dodjeli koncesiji, odlukom o davanju odobrenja za posebnu upotrebu te odlukom o davanju pomorskog dobra na privremeno korištenje.

(5) Osobama u nevolji nitko ne može zabraniti niti smije onemogućiti pristup bilo kojem dijelu pomorskog dobra, uključujući i one dijelove koji su isključeni od opće upotrebe ili čija je opća upotreba ograničena.


Članak 46.
(10) Plan upravljanja pomorskim dobrom mora definirati vrste morskih plaža, funkciju i model upravljanja uređenim morskim plažama te stupanj ograničenja i isključenja pojedine plaže iz opće upotrebe.

Iz kategorije: Vijesti