Datum objave: 31. Kolovoz 2022

POSLJEDNJI OPROŠATJ S GRANIKOM / Poznati novinar Ante Granik pokopan je jučer u Šibeniku uz nazočnost brojnih prijatelja, danas je komemoracija

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Brojni prijatelji, kolege poznanici i članovi obitelji ispratili su jučer poslijepodne na gradskom groblju Kvanj na posljednji počinak poznatog umirovljenog novinara Antu Granika, u tuzi, ali i sa živim sjećanjima na druženje s njim, na njegov veseli,  zabavni duh i njegov vrhunski profesionalni rad na Hrvatskoj televiziji. 

 
Od njega su se oprostili Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, novinar , redatelj i Granikov  prijatelj Ivan Živković Žika i član obitelji  Marko Paić koji je s bratom Marinom odrastao uz Antu Granika koji je u njihovim životima ostavio dubok trag.
Hrvoje Zovko podsjetio je da je Ante Granik bio jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih novinara HTV -a, doajen televizijske reportaže, novinar koji je puno pridonio u širenju istine o Domovinskom ratu na šibenskom području i u prvom redu novinar kojeg su gledatelji voljeli što je važnije od brojnih nagrada koje je dobio za svoj rad.
Spomenuo je samo neke od njegovim antologijskih priloga poput izvještaja sa susreta s ratnim zločincem Ratkom Mladićem ili reportaža o Mati Vukorepi, ali jednako su vrijedno i svi njegovi ostali radovi jer ih je radio sa srcem i visoko profesionalno.
Ivan Živković Žika počeo je svoj govor citirajući  jednu od pjesama Jovana Jovanovića Zmaja čije je pjesme Granik često recitirao i u kojima je uživao jer je, kako je kazao Živković, bio veliko dijete i cijeli život je zadržao to djetinje u sebi. Bio je, istaknuo je, djetinje zabavan, djetinje iskren, djetinje pošten...,a kao odraslom  „djetetu”  igrališta su mu  bili kafići u kojima se družio s ljudima, a  u tim druženjima se uvijek isticao kao erudit, ali nadasve zabavan i domišljat čovjek. 
Prije pokopa na grobu je operna pjevačica Branka Pleština Stanić otpjevala ariju iz Splitskog akvarela "Tonči, moj dragi Tonči", kako su Antu Granika svi od milja zvali.
Ante Granik umro je u 79. godini nakon teške bolesti. Komemoracija u spomen na njega i njegov bogat profesionalni rad bit će održana danas u podne u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.
Iz kategorije: Vijesti