Datum objave: 01. Rujan 2022

NOVI JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ / Od jutros voze novi autobusi na novim gradskim linijama koje održava Gradski parking

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Novi niskopodni autobusi počeli su prometovati jutros na novim gradskim linijama. Među prvim putnicima bili su dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta i direktor gradske tvrtke „Gradski parking”  Goran Bulat. Gradski paking je od danas preuzeo organizaciju  javnog gradskog autobusnog prijevoza. Kao što je poznato uvedeno je pet linija na području grada. Autobusi na njima voze svakog sata tako da ima više polazaka i dolazak. Ovog mjeseca je prijevoz tim autobusima besplatan.  Novost je i da autobus za Brodaricu više ne prolazi Jadranskom magistralom nego ide preko Ražina,a autobus za  Zablaće i Solaris prolazi Tehnološkom cestom,a  ne Ulicom Stjepana Radića.  Na društvenim mrežama građani iskazuju nezadovoljstvo takvim rješenjem, pogotovo ljudi koji rade u Solarisu, a žive na Baldekinu.Više informacija na www.gradski-parking.hr.

Javni gradski prijevoz prvih mjesec dana će biti besplatan za sve, a nakon toga jednokratna karta će se plaćati jedan euro u prvoj zoni, 1,5 eura u drugoj i dva eura u trećoj zoni. Karta kupljena kod vozača bit će za 50 centi skuplja. Postojat će mogućnost kupnje dnevne karte za tri i pol, četiri ili šest eura, ovisno o zoni, kao i trodnevne karte za sedam, 10 i pol ili 14 eura po zonama.

Mjesečna građanska ili radnička karta bit će upola jeftinija od dosadašnje i plaćat će se 20 eura, za osnovce 5 eura, za studente i srednjoškolce 10, kolika će biti i cijena umirovljeničke mjesečne karte. Nadalje će se dnevna karta moći koristiti u kalendarskom danu kroz sve tri zone, kao i sve mjesečne karte, a sa svim kartama je dozvoljeno presjedanje.

Iz kategorije: Vijesti