Datum objave: 03. Rujan 2022

DANI MAKEDONSKE KULTURE / Počeli Dani makedonske kulture u Šibeniku. Treći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dobio priznanje „Prijatelj Makedonije“.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dani makedonske kulture u Šibeniku, manifestaciju hrvatsko – makedonskog prijateljstva koju organizira nevladina udruga Hrvatsko-makedonska tangenta u suradnji i uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Grada Šibenika i turističkih zajednica Grada Šibenika i Zlarina počela je jučer promocijom knjige „Dometi jedne vizije“ Saše Georgievskog, predsjednika Hrvatsko - Makedonske tangente i makedonskog diplomata Ljupča Arsovskog i prigodnim glazbenim programom. Tijekom svečanosti otvaranja Dana makedonske kulture uručeno je bivšem predsjednik RH Ivi Josipoviću priznanje „Prijatelj Makedonije“ koje Tangenta dodjeljuje u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju i iskrenu potporu u zbližavanju i prijateljstvu Hrvatske i Makedonije na području kulture, umjetnosti, gospodarstva i politike.
Svečno otvorenje Dana makedonske kulture u Šibeniku uveličat će veleposlanik Makedonije u Hrvatskoj prof. dr. Milaima Fetaija i ravnateljice KIC-a iz Zagreba, prof. dr. Natalije Popovske.
Program Dana makedonske kulture nastavlja se danas na Zlarinu međunarodnom manifestacije „Sa otoka na kopnu, ka otoku na moru“ u kojoj sudjeluju pisci, publicisti i novinari iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja regije.

Iz kategorije: Vijesti