Datum objave: 19. Rujan 2022

MOJE ISKUSTVO SA ZVUČNOM KUPKOM : Preporodila me već prva terapija tibetanskim zdjelama kod Natalije Bunete

Diana Ferić
Diana Ferić

Znate li priču o pokusu koji je prije više o tisuću godina napravio tvorac moderne medicine Avicena. Uzeo je dva janjeta iz istog stada, potpuno identična. Kraj jednog je u kavez stavio vuka koji mu nije mogao ništa, ali strah i stres koji je kod janjeta izazvalo samo to što vidi vuka bio je razlog što je janje bilo mrzovoljno, mršavjelo je i na kraju je umrlo. Drugo janje, koje su jednako hranili i jednako o njemu brinuli, ali uz njega nije bio vuk, napredovalo je i udebljalo se.

Stres. napetost i negativne misli još su pogubniji za čovjeka. Stalno slušamo o tome kako bismo trebali pozitivno razmišljati i osloboditi se stresa, ali to zaista nije lagano. U potrazi za postizanjem tog cilja došla sam u priliku, prvi put do sada, sudjelovati u terapiji tibetanskim zdjelama koju u Šibeniku odnedavno ponovno vodi Natalija Buneta, licencirana terapeutkinja Hrvatskog udruženja za prirodnu, duhovnu i energetsku medicinu HUPED. Poznato je da je znanstveno dokazano da je zvuk energetski  lijek pomoću kojeg se ljudi  iscjeljuju od stresa, boli, depresije, emocionalnih poteškoća i drugih stanja tako da tu nema neke posebne čarolije niti mistike, ali točno je da se tome može prepustiti netko tko drži do duhovnosti.

Nije mi bilo lako donijeti tu odluku jer iako sam dosta okrenuta zdravom životu i alternativi nisam tip sklon meditaciji. Do sada joj se nisam uspjela predati. Ovog puta, već na toj prvoj terapiji zdjelama bio je posve drukčije. Uspjela sam se posve opustiti i prepustiti „milujućem” zvuku „pjevajućih zdjelau Natalijinim rukama i njezinoj vođenoj meditaciji. Koristi ih nekoliko, a jedna je stigla upravo s Tibeta i stara je više stotina godina.

Bilo nas je nekoliko u grupi. Nakon uvodnog opuštanja teosvještavanja svog tijela i protoka energije kroz njega legli smo na leđa i zauzeli pozu, kako to kažu u jogi, mrtvaca. Emitirajući pozitivne, opuštajuće vibracije, zdjele su me jednostavno prisilile da se stopim s tim blagotvornim valovima. U jednom trenutku sam ih osjećala na udovima, kasnije kao da mi miluju cijelo tijelo, a um mi nije proizvodio nikakve teške misli, zapravo nisam ni na što mislila. Zaista se događa to da ne vibriramo u ritmu stresa, već u ritmu koji nameću zdjele. Čini mi se da sam već na toj prvoj terapiji osjetila ravnotežu uma i tijela, da sam osjetila energiju koja je protjecala uz moju kičmu do glave i natrag. Kažu da zdjele za pjevanje uravnotežuju dvije hemisfere mozga. Često smo skloni previše razmišljati lijevom stranom mozga racionalno i logično, a da emocijama i intuiciji ne damo priliku da se izraze. Tibetanske zdjele djele povećavaju kreativnost, kapacitet za inovacije i vitalnu energiju.

Idem dalje, na novu terapiju, svake subote od 19 do 20. 30 sati. Poseban poticaj mi je to što se pokazalo i dokazalo da energetski rad, kao što je rad sa tibetanskim zdjelama, izravno utječe na staničnu memoriju,  što pomaže otpustiti blokiranu energiju i dovodi tijelo u ravnotežu, iklanjanje  stresa, boli, te povećanje svjesnosti. Tibetanske zdjele se koriste uz kemoterapiju, smanjuju bol i pomažu kod kroničnog umora i depresije. Nakon tretmana klijentima se poboljšava pamćenje, zadobivaju veću jasnoću, vitalnost i sposobnost za poduzimanje akcije,a to nam zaista svima, pa i meni treba. Moja iskustva pratite svakog tjedna na portalu Šibenik News.

Ako nam se želite pridružiti za sve informacije nazovite 091 934 58 21.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3