Datum objave: 07. Listopad 2022

UZ DANE HRVATSKOG TURIZMA / Amadria park se pokazao kao izvrstan domaćin s posebnim gastro doživljajima u opuštajućoj atmosferi

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionicima tradicionalnih Dana hrvatskog turizma koji se održavaju 6. i 7. listopada u Šibeniku sigurno su, barem prema jučerašnjem prvom danu tog skupa, dojmljiviji bili gastro i zabavni sadržali koji su im priredili domaćini, Amadria park nego radni dio na kojem je predstavljena Strategija razvoja održivog turizma u Hrvatskoj do 2030 godine.

Predstavljen je dosta uopćeno, a a paneli su bili pomalo promašeni jer su gosti bili uglavnom inozemni stručnjaci koji su ili hvalili hrvatsku vladu i njezin odnos prema turizmu ili pričali općenite, mnogima već poznate stvari vezane za održivi razvoj i održivi turizam.

Ali zato se Amadria park pokazao u najljepšem svjetlu kao domaćin. Najprije je organizirano druženje u En vogue beach baru, u opuštajućoj atmosferi i uz lagane zalogaje, kako su nazvali, maštovite delicije koje su pripremili.

Bila su poslužena su zanimljiva  jela od lososa, ražnjići od lignjunića i kozica, mali burgeri sa zanmjivim punjenjima od plodova mora... Sve su to pripremili chefovi Amadrie, a sponzor je bio ACI. Poslije toga je u dalmatinskom selu priređen kasni ručak s tradicionalnim, ali i internacionalnim jelima.

Na ulazu u selo bila je demonstracije nekih običaja pa i proizvodnje domaće rakije za što je angažiran šjor Anđelko iz Lepura koji je pokazao kako se dobiva domaća travarica. 

Nešto siromašniji i manje dojmljiviji bio je tzv Šibenski šušur na kojem su predstavljeni neki šibenski proizvođači suvenira i drugi obrtnici.

Najdojmljivija je bila maskota galeba Marka, junaka Zelenih priča dr.sc. Martine Markov te kamenice iz šibenskog zaljeva koje je  ponudila kušaonica Oyster22. 

Iz kategorije: Vijesti