Sidebar Menu

Datum objave: 13. Listopad 2022

SUDJELOVANJE MLADIH U EU POLITIKAMA / Mladi iz Portugala, Italije i Španjolske u Šibeniku učili o demokratskoj participaciji

Diana Ferić
Diana Ferić

U sklopu projekta „Youth awareness of the EU system: EU policies and youth participation good practices exchange“ 30 mladih iz Portugala, Španjolske i Italije gostovalo je u Šibeniku od 8. do 12. listopada. Raspravljali su o demokratskoj participaciji u svojim lokalnim zajednicama te načinima informiranja mladih o sudjelovanju na nadolazećim Europarlamentarnim izborima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta pozdravio je prisutne mlade na tvrđavi sv. Ivana te im objasnio kako je prostor gdje se nalaze jedna od četiri šibenske tvrđave, a koja je posljednja obnovljena uz pomoć EU sredstava.

Šibenik ima dva UNESCO-va spomenika, što nas svrstava u rijetke takve gradove u svijetu, a imamo i dva nacionalna parka. Lako se možete vratiti jer Šibenik blizu ima i dva aerodroma, zadarski i splitski. Želim da vam, osim radnog dijela, i slobodne aktivnosti prođu u zabavi i veselju“, poručio je zamjenik gradonačelnika Mileta dodavši kako Šibenik ima jako razvijene udruge civilnog društva, posebice one koje se bave mladima, a njihov rad je prepoznat u nacionalnim i europskim okvirima.

Projekt okuplja šest partnera iz četiri europske zemlje među kojima su Grad Cuenca (Španjolska), udruga ''Check-IN'' (Portugal), Unione degli assessorati delle politiche socio-sanitarie, del istruzione e del lavoro (Italija), udruga ''AMS'' (Italija), udruga mladih ''Mladi u EU'' (Hrvatska) i Grad Šibenik (Hrvatska).

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.