Datum objave: 02. Studeni 2022

NEZADOVOLJNI ŠIBENČANI PITAJU : Kako je moguće da barem za blagdan Svih svetih i Dušni dan nema autobusne linije do Kvanja ?

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani, posebno oni stariji ljuti su i razočarano zbog toga što barem jučer na blagdan Svih sveti i danas na Dušni dan nije bilo organiziranog prijevoza do gradskog groblja Kvanj za razliku od prijašnjih godina.

„Nije mi prihvatljivo da gradska vlast nije o tome vodia računa. Meni djeca žive u inozemstvu. Sama sam u Šibeniku. Ne vozi auto i nisam mogla do groblja na Kvanju odati počast svom pokojnom suprugu i roditeljima. Ne očekuju valjda da se mi penzioneri s našim mirovinama možemo voziti taksijem”, kazala nam je gospođa Marija K.

Provjerili smo u Gradskom parkingu koji je od 1. rujna ove godine zadužen za organizaciju gradskog i prigradskog autobusnog prijevoza i zaista te u tim danima prijeko potrebne autobusne linije nije bilo.

„ Žao nam je što se to dogodilo, ali jednostavno nismo imali slobodni autobus za tu liniju. Jedva s raspoloživim brojem autobusa održavamo i postojeće linije. Ispričavamo se našim sugrađanima i razumijemo njihovo nezadovoljstvo. Ohrabrujuće je da ljudi koji vode gradski autobusni prijevoz rade na tome da se za gradsko groblje Kvanj uvede jedna autobusna linija svake nedjelje”, kazala nam je Anita Skorin, voditeljica Odjel javne nabave i poslova nabave

Bilo kako bilo, gradska vlast je ipak zakazala. Da su se malo više potrudili sigurno su mogli pronaći rješenje barem angažiranjem manjeg kombi vozila koji bi u nekoliko navrata mogao voziti na Kvanj i s njega, a funkcionira bi na poziv građana, slično kako je organiziran javni prijevoz za stanovnike gradske četvrti Jadrija.

Iz kategorije: Vijesti