Datum objave: 07. Studeni 2022

ROGOZNICA / Završeno SP u jedrenju radio-upravljanjim jedrilicama. Trijumfirali su Francuzi. Hrvatski jedriličar Zvonko Jelačić osvojio broncu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završeno je Svjetsko prvenstvu u jedrenju radio-upravljanim jedrilicama klase IOM koje je u odličnoj organizaciji šibenskoj jedriličarskog kluba „Val” održano u Rogoznici. Apsolutni pobjednici su jedriličari iz Francuske koji su osvojili titule šampiona i vicešampiona; Olivier Cohen iz Rogoznice nosi zlatnu, a Alexis Carre srebrnu medalju. Treći je hrvatski jedriličar, trostruki svjetski prvak Zvonko Jelačić.
Tijekom šest dana Svjetskog prvenstva u Rogoznici održano je 15 jedriličarskih utakmica, većinom po vrlo slabom vjetru. U takvim uvijetima najbolje su se snašli francuski jedriličari koji su za natjecanje izabrali jedrilice s užim trupovima koje bolje funkcioniraju po „bonaci”.
Rogoznica je briljirala kao domaćin Svjetskog prvenstva u jedrenju klase IOM na kojem je sudjelovalo 76 skipera modelara i njihovih ekipa iz 24 zemlje s pet kontinenata. Na svakom se koraku vidjelo da Rogoznica ima iskustva u organizaciji tako zahtjevne sportske priredbe

-Svjetsko prvenstvo je održano u najboljem redu, a mnogi sudionici pohvalili su nas da smo postavila nove standarde pred organizatore svih budućih natjecanja. Moram istaknuti vrhunsku suradnju s Općinom Rogoznica, rogozničkom Turističkom zajednicom, Marinom „Frapa”, Šibensko-kninskom županijom, Turističkom zajdnicom Šibensko-kninske županije, Nacionalnim parkom „Krka”, tvrtkom „Sailboat RC” i Hrvatskom zajednicom tehničke kulture. Ono što mi je posebno drago da je uspješno realiziran video prijenos u živo s regatnog polja s mladom ekipom koja je davala sve od sebe svih dana regate, - istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Hrvoje Duvančić.

Konačni rezultati Svjetskog prvenstva u jedrenju klasa IOM:
1. OLIVIER COHEN (FRA)
2. ALEXIS CARRE (FRA)
3. ZVONKO JELAČIĆ (HRV)
7. ROBERT MATULJA (HRV)
11. ANTE KOVAČEVIĆ (HRV)
21. BORIS BAKOTIĆ (HRV)
28. VEDRAN VEŠANOVIĆ (HRV)
34. ROBERT GRUBIŠA (HRV)
46. HRVOJE DUVANČIĆ (HRV)
56. TOMISLAV BEZIĆ (HRV)
58. BRUNO MAREVIĆ (HRV)
72. MILJENKO BEZIĆ (HRV)…

 

Iz kategorije: Vijesti