Datum objave: 20. Studeni 2022

POLJANA NIKAD PUNIJA / Na Svjetski dan djece na Poljani u šetnji uživali roditelji djece iz privatnih i vjerskih vrtića i njihovi mališani

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska Poljana, otkako je uređena, nije bila punija šetačima što jutros od 11 sati. U laganoj šetnji na njoj se našlo više stodina roditelja s malom djecom, mahom onih čiji mališani pohađaju privatne i vjerske vrtiće. Jutros se u to vrijeme šetalo i Tonću Restoviću, predsjedniku šibenskog SDP – a njegovoj kolegici Gordani Cvjetković, bišem gradskom vijećniku Antonu Dobri i reformistu Petru Baranoviću, Čula se radosna cika i vika djece koja su s eigrala i družila, a roditelji su ugodno razgovarali ramjenjujući iskustva.

Šetali su jutros Poljanom na Svjetski dan djece kako bi upozorili na to da djeca u Šibeniku nemaju ista prava i da se neke diskriminira. Naime, gradska vlast do sada, a i dalje ima tu namjeru, puno veće subvencije za boravak djece u vrtićima izdvaja za onu u Gradskim nego li za djecu u privatnim i vjerskim vrtićima. Roditelji su imali namjeru danas s tim u vezi organizirati na Poljani mirni prosvjed, ali gradska uprava im je odbila dati dozvolu za to okupljanje. Umjesto toga izveli su svoju djecu na svježi zrak, u središte grada, a i vrijeme im je išlo naruku, a oni koji bi trebali možda će i shvatiti poruku.

Iz kategorije: Vijesti