Datum objave: 01. Prosinac 2022

PRIDRUŽITE SE / "Poezija bez granica" večeras u Azimutu, svoje stihove čita beogradski pjesnik Marko Milošević

Diana Ferić
Diana Ferić
Lions klub „ Luca“ i klub Azimut organiziraju humanitarnu večer poezije koja će se pod nazivom "Poezija bez granica" održati
večeras, 1. prosinca 2022. s početkim u 19.30 sati.
Gost večeri bit će beogradski pjesnik Marko Milošević koji je liriku počeo pisati u prvim danima ograničavanja kretanja izazvanog širenjem pandemije Covida. Ovaj pjesnik piše pjesme koje se lako pamte, a posebno su prigodne za čitanje na morskoj obali uz glazbenu pratnju. Kako sam kaže, poezija je bila i ostala utočište za dušu. Njegovi rimovani stihovi, često u formi soneta, govore o svakodnevnim ljudskim temama kao što su ljubav, obitelj ili prolaznost života, bave se promišljanjima kako živjeti ljudski dostojanstveno, kako reagirati na sve nevolje koje čovjeka u životu snalaze, kako odgajati djecu itd. Miloševićeva poezija je jednostavna i čitka, razumljiva i jasna, a često suosjećajna, na primjer kada piše o Oliveru Dragojeviću ili o djevojčici Ana Mariji koja je bila žrtva potresa u Zagrebu.
Marko Milošević je objavio nekoliko zbirki poezije, a publiku sa svojim stihovima uvijek upoznaje u prigodama koje imaju humanitaran karakter jer sredstva od prodaje knjiga i ulaznica na neki način poklanja gradu u kojem nastupa. Tako će biti i ovoga puta. Novac prikupljen na pjesničkoj večeri u klubu Azimut, bit će uplaćen na račun LC „Luca“ jer ovaj klub, koji se bavi humanitarnim radom, prikuplja novac za oftamološki aparat za djecu namijenjen Očnom odjelu Opće bolnice Šibenik.
U programu večeri sudjeluju i Mate Skračić, glazbena pratnja na gitari i glumica Franka Klarić.
Iz kategorije: Vijesti