Datum objave: 19. Prosinac 2022

ZAŽELI / U Općini Unešić zahvaljujući sredstvima iz EU fondova 120 potrebitih, starih i nemoćnih osoba dobit će skrb i pomoć.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Domaćin uvodne konferencije na početku provođenja 3. faze projekta „Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori, financiran je kroz Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena” u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godina iz Europskog socijalnog fonda, bila je Općina Unešić. Projekta traje 8 mjeseci, a kreće nakon što ga ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava potpišu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskoi zavod za zapošljavanje, Uredaza financiranje, ugovarane projekata Europske unije i Općine Unešić kao korisnika bespovratnih EU sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 988 800  kuna od kojih je 15 posto iz proračunu Republike Hrvatske, a 85 posto iz socijalnog fonda EU.
Općina Unešić, projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Drniš, na njemu će biti zaposlena 21 žena, a provodit će se u svih 16 naselja općine Unešić u kojima živi 120 potrebitih te starih i nemoćnih osoba.

 

Iz kategorije: Vijesti