Datum objave: 23. Prosinac 2022

BOŽIĆNI BAKALAR / S više od 1000 porcija vrhunskog bakalara Obrtnička komora šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik počastili Šibenčane.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Više od 1000 porcija vrhunskog ukusnog bakalara pripremljenog s ljubavlju i začinjenog dobrotom, pripremili su i počastili Šibenčane Obrtnička komora šibensko – kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik. Njihov tradicionalni bakalar ponovno je zamirisao Šibenikom nakon dvije godine prisilne pauze, a kuharska se ekipa zaista iskazala. Bakalar koji su skuhali rado bi na svojim stolovima vidjeli najbolji restorani ne samo u Hrvatskoj. Uz bakalar obrtnici i ugostitelji svojim su sugrađanima za Božić darovali ukusne fritule i kuhano vino, a sve je bilo tako dobro, ukusno i mirisno da je začas nestalo.
-
Pripremili smo 1000 porcija od 80 kilograma bakalara i 150 kilograma krumpira – kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik. - Sve što je skuhano blagdanski je dar naših obrtnika i ugostitelja Šibeniku i Šibenčanima. Sve smo financirali sami u želji da nam svima blagdane učinimo ljepšima i da se zajednički radujemo Božiću. Blagdanski bakalar kuhamo već 15 godina, a sada smo pomladili ekipu koja je u spoju isustva i entuzijazma skuhala tako dobar bakalar da smo i sami uživali u njemu.

Osim u Šibeniku Obrtnička komora šibensko – kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik skuhali su blagdanski bakalar danas i u Kninu te za pučke kuhinje u Kninu i Šibeniku.

Bakalar su dijelili članovi Obrtničke komore šibensko – kninske županije i Udruženja obrtnika Šibenik, a pomagao im je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i dugogodišnja tajnica Vlasta Mesić koja je otišla u mirovinu, ali su bez nje su ovakve prigode nezamjenjive.

Iz kategorije: Vijesti