Datum objave: 25. Prosinac 2022

DOČEK NOVE GODINE / Šibenik jedini u Hrvatskoj ima inozemnog izvođača, ali ne i najskuplji doček

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je jedini grad u Hrvatskoj koji će novu 2023. godinu dočekati uz stranog izvođača i to ekscentričnu svjetsku glazbenu ikonu Roisin Murphy. Koncert će imati u jedinstvenom ambijentu trga Katedrale sv. Jakova, no u samoj šibenskoj jezgri bit će postavljeno nekoliko pozornica i s drugim izvođačima. No ipak do neće biti I najskuplji doček u Hrvatskoj.

Trošak izvođača za doček u Šibeniku snosit će Turistička zajednica Grada Šibenika, kao suorganizator Adventure i Dočeka, a predviđeno je da cifra za honorare iznosi ukupno 75.000 eura.

Evo što su napravili u ostalim gradovima.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića program započinje u 19 sati zagrijavanjem u DJ-eve, od 21 sat nastupaju mladi izvođači afirmirani u emisijama 'A strana' i 'The Voice', a glavne zvijezde bit će zagrebački bend Pips, Chips & Videoclips. Nakon njih i nakon ponoći slijedi nastup benda Nipplepeople. Turistička zajednica Zagreba pokriva troškove tehnike kao što su bina, razglas i sl. te izvođače, a ukupan iznos je 800 tisuća kuna plus PDV

Splitski doček Nove godine, katkad i najmasovniji u Hrvatskoj, ove godine puca visoko - i to s domaćim snagama. Nakon dugo godina na samoj Rivi nastupa Severina, a tu je i popularni reper Vojko V.

'Organizator događaja je gradska tvrtka 'Žnjan d.o.o.', a ukupni troškovi za izvođače, binu i razglas, ponoćni vatromet i druge manje izdatke iznose nešto ispod 100 tisuća eura', rekao je za tportal splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

 Za doček Nove godine na Stradunu kao glavna zvijezda nastupa Petar Grašo, uz Antu Gelu i njegov bend. 'Javna ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre će za koncert povodom dočeka Nove godine izdvojiti 562.500 kuna (PDV uključen), od čega je 375 tisuća kuna neto honorar Petra Graše', precizno i transparentno izvijestili su iz Dubrovnika.

Diljem Hrvatske novogodišnji koncerti planiraju se manje ili više ambiciozno, ovisno o dostupnosti zvijezda i debljini honorara: Osječane će tako zabavljati Crvena jabukaPuljane Nina Badrić, u Rovinju nastupa Tony Cetinski, a na Malom LošinjuNeno Belan & FiumensDražen Zečićće u KoprivnicuJoško Čagalj JoleMakarsku, a grupa Dalmatino VodiceMaja Šuputzavršila je na Rabu.

 'Velika mi je čast za Novu godinu pjevati u Vukovaru jer je Vukovar jedan grad koji bi bio heroj da je u bilo kojoj zemlji na svijetu. Moramo biti još jači da bi Vukovar bio idol svih Hrvata. Pozivam sve moje navijače i sve stanovnike Vukovara da dođu na doček Nove godine u Vukovar i želim vam sve najbolje', poručio je legendarni Mišo Kovač, uz kojega u novogodišnjoj noći nastupa kćerka Ivana Kovač.

Iz Turističke zajednice grada Zadra potvrdili su da će građane u novogodišnjoj noći zabavljati Tonči Huljić i Madre Badessa, klapa Rišpet te zadarska grupa Forum. koncert

Na koncu, Rijeka: doček nove godine u trećem najvećem gradu organizira sama gradska uprava koja je na njega odlučila potrošiti 250 tisuća kuna, a za te novce dobili su DJ-a Voljena Korića, grupu Vatra Queen Real Tribute Ban

Iz kategorije: Vijesti