Sidebar Menu

Datum objave: 29. Prosinac 2022

Biskup Tomislav Rogić. predvodio je misno slavlje za zatvorenike u šibenskom zatvoru, a nabožne pjesme pjevao im je biskupijski zbor mladih „Laudantes”.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Božićnu poruku mira zatvorenicima šibenskog zatvora u utorak 27. prosinca donio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem su sudjelovali zatvorenici. S biskupom je koncelebrirao pater Arek Krasicki, CSSp. Za vrijeme misnog slavlja pjevao je biskupijski zbor mladih Laudantes.
-Bog je postao čovjekom. Događaj njegova rođenja i sve što se oko toga zbivalo otkrivaju nam koliko se Bog ponizio, koliko nam je u svemu htio biti sličan, koliko nam je htio biti blizak. Lišio je sebe svoga savršenstva i dijelio s nama nevolje ljudskog postojanja od samog početka. Josip i Marija s Isusom nisu klonuli. Nisu se razočarali. Nisu odustali zato što im je Bog tolike prepreke postavio. Oni nas uče vjerovati. Pokazuju nam što znači prepustiti putove svoje Gospodinu. Vjeru pokazuju kao najjaču životnu snagu. Vjerom u Boga možemo pobijediti svijet - poručio je biskup Rogić u homiliji.
Zatvorenicima je  poručio da ih prožme Radosna vijest. Dozvolite novorođenom Spasitelju da vam  dušu iscijeli, radost i nadu povrati, da vas božanskim životom i ljubavlju ispuni. Tada će se Božićna radost u vaš život pretočiti, a i srce bi svakodnevno moglo drugačije kucati.

Izvor: Šibenska biskupija Foto: Ivo Kronja

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.