Datum objave: 02. Siječanj 2023

POKLONI ZA PRVU OVOGDIŠNJU BEBU U ŽUPANIJI / Predstavnici Grada i Županije posjetili malu Perinu i njezinu majku s prigodnim darovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjanom Žurić, posjetio je danas rodilište Opće bolnice Šibensko-kninske županije gdje je ove godine rođena prva beba u našoj županiji.

Djevojčica Perina, teška 3240 grama i duga 50 centimetara na svijet je došla osam minuta nakon ponoći prvoga dana 2023. godine, a njezinoj majci Marini Grgas Bile iz Šibenika, župan i predstavnica Grada Šibenika uručili su prigodne poklone i čestitke.

Malenoj Perini, svim novorođenim bebama i njihovim majkama župan je poželio obilje zdravlja, sreće i Božjeg blagoslova te zahvalio osoblju bolnice na predanom radu.

Također, župan je izrazio svoje zadovoljstvo povećanjem broja novorođene djece u našoj županiji. „Nadam se da će se taj trend nastaviti jer trend rasta broja novorođene djece daje nam nadu da su i gospodarske mjere koje se provode, kao i sigurnost građana značajnije.“, kazao je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić.

U šibenskom rodilištu u 2022. godini bilo su 644 poroda, odnosno 27 poroda više nego u 2021. godini, kada je bilo 617 poroda. U kninskoj bolnici u 2022. godini rodilo se 179 djece, odnosno 38 djece više nego 2021. godine, kada se rodilo 141 dijete.

Prvorođenoj bebi u Šibensko-kninskoj županiji u 2022. godini župan je darovao i novčani iznos od 664,00 eura, a prigodne poklone svim ostalim bebama rođenima u zadnjim danima protekle i prvim danima ove godine.

 

Iz kategorije: Vijesti