Datum objave: 14. Ožujak 2023

SUSVITA / Građani Njemačke zbog enormnog poskupljenja hrane žele da njihova država provede hrvatski model borbe protiv inflacije?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Građani Njemačke zbog enormnog poskupljenja hrane od 25 do čak 70 posto za neke životno važne proizvode žele hrvatski model borbe protiv inflacije, intervenciju iz državnog proračuna i na teret solidarnosti svih građana. Njmečki mediji pišu da si mnoge obitelji u toj za Hrvate i građane mnogih država širom svijeta obećanoj zemlji, ne mogu priuštiti čak ni dovoljno kruha jer je Njemačka u prehrambenoj krizi, Cijene hrane enormno su porasle. Brokula je skuplja za 41 posto, cvjetača za 61 posto, šećer za 70 posto, kruh 24,3 posto, jaja 35,3 posto.
Hrvatski model kao sredstvo za zaštitu građana od udara inflacije spominju i njemački mediji koji posebno hvale zamrzavanje cijena osnovnih proizvoda poput suncokretovog ulja, mlijeka, šećera, piletine i svinjetine . Mjere slične hrvatskim, napominju Nijemci, uvela je i Francuska koja je zamrznuli cijene nekoliko stotina svakodnevnih proizvoda, označila ih etiketomAnti-Inflation" i tako bitno smanjila rast cijena.

Iz kategorije: Vijesti