Datum objave: 05. Travanj 2023

DRUGA RADIONICA ČITATELJSKOG KLUBA ZA MLADE: Poremećena prehrana – zašto je (ne) volimo?

Diana Ferić
Diana Ferić

Poremećena prehrana – zašto je (ne) volimo?“ naziv je druge radionice Čitateljskog kluba za mlade „Čitaj pametno – budi cool“ koja je namijenjena polaznicima u dobi od 15 do 23 godine, aodržat će se u srijedu, 26. travnja 2023. od 17:00 do 19:00. Za ovu radionicu odabrana je knjiga Janje Vidmar „Bucka“.

Antonela Bokan, voditeljica radionice, o toj temi kaže:

S približavanjem ljeta i skidanja slojeva odjeće, sve više pažnje usmjerava se na skidanje slojeva kože. Ona koja nam smeta, a istovremeno i štiti od svega što nas napada, čega se plašimo i duboko u sebi skrivamo.

Svaka druga mlada osoba svoj fizički izgled doživljava kao problem. Zbog svog problema se mrzi, okrivljuje, izgladnjuje, prejeda, trenira i tako u krug. Godinama. Dani postaju kružni ciklusi koji nisu zabavni ni lijepi, štete psihofizičkom zdravlju, društvenom životu, a svjesnost o sebi svedena je na minimum.

Knjiga Janje Vidmar „Bucka“ izvrsno prikazuje što zapravo znači živjeti takav život i kakve sve emocije proživljavaju osobe koje sa svojim poremećajem prehrane spavaju i bude se.

Poremećaji u prehrani zapravo su naši prijatelji, a zašto je to tako i kako se Bucka s njima nosi, saznajte na novoj radionici.“

Prijave traju do 21. travnja, a prijaviti se možete na:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

https://forms.gle/kde1XgbHPyMNDX6R9

Iz kategorije: Vijesti