Datum objave: 06. Travanj 2023

USUSRET USKRSU / Danijel Mileta posjetio Caritas i donio darove njihovim korisnicima - pogače, hranu i higijenske potrepštine

Diana Ferić
Diana Ferić

Ususret Uskrsu, najvećem kršćanskom blagdanu, zaposlenike Caritasa Šibenske biskupije posjetio je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta sa svojim suradnicima. Tom prilikom Miljenku Jukiću, zamjeniku ravnatelja, kao i svim zaposlenicima i korisnicima te vjerske humanitarne institucije čestitao je Uskrs, dok su za korisnike pučke kuhinje biskupijskog Caritasa osigurane uskrsne pogače. Prehrambeni proizvodi i higijenske potrepštine, u okviru tradicionalnog predblagdanskog posjeta, uručeni su i korisnicima Caritasova prihvatilišta za beskućnike u Ulici braće Polić

- Grad Šibenik godinama njeguje partnerski odnos i suradnju sa Biskupijskim Caritasom te podupire sve važne projekte kojima ova institucija nastoji odgovoriti na potrebe svojih korisnika, od prihvatilišta za beskućnike do sigurne kuće i pučke kuhinje. U takvim nastojanjima, u okviru svojih mogućnosti, ustrajat ćemo i nadalje – najavio je prilikom posjete zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Caritas Šibenske biskupije kao pastoralna i karitativna ustanova nastoji uvesti i unaprijediti različite oblike materijalne i psihosocijalne pomoći što većem broju osoba u potrebi, a u toj misiji Grad Šibenik je, po riječima Miljenka Jukića, zamjenika ravnatelja Caritasa, veliki oslonac.

Zahvaljujem Danijelu Mileti, zamjeniku gradonačelnika Šibenika i Gradu Šibeniku u ime svih korisnika pučke kuhinje, kao i prihvatilišta za beskućnike na prigodnom blagdanskom darivanju najpotrebitijih u našoj sredini kako bismo svi zajedno u miru i dostojanstvu proslavili blagdan Uskrsa – kazao je Jukić.

 

 

Iz kategorije: Vijesti