Datum objave: 16. Travanj 2023

NEUOBIČAJENA AKCIJA SPAŠAVANJA / Šibenski HGSS -ovci jučer spasili berača šparoga na Meterizama koji je slomio nogu

Diana Ferić
Diana Ferić

U subotu, 15, travnja, poslijepodne nešto prije 14 sati  dežurni spašavatelj HGSS stanice Šibenik zaprimio je poziv centra 112 da je na brdu Gvozdenovo, podno vrha Gatarićka, u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom.

Voditelj akcije stupio je  odmah  kontakt s unesrećenim i saznali  da je riječ o  medicinskom djelatniku,  da je pri berbi šparoga pao i najvjerojatnije slomio nogu. Pronašla ge je, kako je rekao pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112.
U akciju spašavanja izašlo je deset spašavatelja,a priključilo im se i petero planinara HPK Sv. Mihovil koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji, s timom HMP, došli su do unesrećenog te mu imobilizirali nogu i nosilima UT 2000 spustili u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na  daljnju obradu, napisali su an svom Facebook profilu zaželjevši unesrećenom  brz oporavak i povratak u normalan život.
 
Iz kategorije: Vijesti