Datum objave: 06. Svibanj 2023

NE ŽELE U SREDNJI VIJEK / Malobrojni sudionici okupljanja na Poljani i danas poručili da su za slobodu izbora te poštivanje ženskih i ljudskih prava

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedno okupljanje radi zaštite i promicanja ljudskih i ženskih prava, ustavnih vrijednosti RH i svih pozitivnih propisa kojima se osigurava sloboda i njegovanje različitosti i raznolikosti hrvatskog društva , s istina malobrojnim, ali upornim i dosljednim sudionicima održan je jutros na šibenskoj Poljani.

Nosili su parole različitog sadržaja od primjerice “Moje tijelo – moj izbor” do “Mi smo unuke  vještica koje  niste uspjeli spaliti” ili “ Asistenti u nastavi su potplaćeni”.

Još ćemo jednom stati kontra svakog mraka srednjeg vijeka - kontra kontinuiranim pritiscima na autonomiju ženskih tijela i naporima za širenjem ideologija nadmoći i kontrole nad drugima u društvu. Važno je znati, a lako i brzo se zaboravlja pa ponavljamo - „Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka... najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava”, poručili su iz Kulturne udruge Fotopoetika i Šibenske udruge mladih ŠUM koje organiziraju to okupljanje.

FOTO: Facebook

 

 

Iz kategorije: Vijesti