Datum objave: 15. Svibanj 2023

POPLAVE / Popravlja se stanje u poplavljenim gradovima Obrovcu i Gračacu. Bujice su izazvale probleme i štete i u Šibensko – kninskoj županiji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Rijeke Zrmanja i Otuča, najbujale su uslijed obilnih padalina i izlile su se iz svojih korita te poplavile gradove Obrovac i Gračac. Stanje je vrlo teško, a situacija se smiruje s prestankom padalina. Na terenu su vatrogasci JVP Zadarske županije i DVD-a Gračac, Zadar, Pag, Gračac, Sveti Filip i Jakov, Pakoštane-Vrgada-Vrana i Pag – Gračac“. Dodao je i kako su u Obrovcu Žegar i Obrovac. Na područje Gračaca upućena i Intervencijska vatrogasna postrojba Zadar.
Prema izjavi Mateja Rudića, zapovjednika Vatrogasne zajednica Zadarske županije, u Gračacu je situacija trenutno bolja jer se voda povukla iz objekata, a još je nekoliko objekata poplavljeno. U Obrovcu se još izlijeva Zrmanja.
Čeka se povlačenje vode da bi se moglo intervenirati pojačanim snagama.
Obilne oborine i nabujale vode izazvalu se probleme i u Šibensko – kninskoj županiji, najviše na
na području Knina, Đevrska, Uzdolja, Piramatovaca, Tribunja i Srime gdje na obrani od povodnja i sanaciji šteta radi 31 vatrogasac s 13 vatrogasnih vozila iz JVP-a Knin i Vodice te DVD-a Skradin, Kistanje i Biskupija.
Kišno nevrijeme uzrokovalo je i velik broj intervencija na području Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačketri županije.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti