Datum objave: 02. Lipanj 2023

EKO INCIDENT NA BALDEKINU / Šibenski kantautor Tomislav Šanić nije samo dobar glazbenik nego i osvješetni građanin, a o Goranu Šimiću je sve već rečeno

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrhunac nereda koji neodgovorni građani stvaraju na platou uz kontejnere na Baldekinu, u blizini dućana „Studenac” dogodio se sinoć kada se izlilo motorno ulje po cesti.

Ulje je , čini se, bilo odloženo na tom sada već divljem odlagalištu u zatvorenoj boci, ali izgleda je je netko iz dišpeta otvorio bocu i izlio ulje po cesti izloživši opasnosti i pješake i vozače, posebno mopeda. Nasreću, čim je to vidio regairao je poznati šibenski rocker i kantautor Tomislav Šanić koji je odmah pozvao šibenskog eko aktivistu, koji već nazvan Ego Šimić, Gorana Šimića. Starim krpama su brisali veliki uljanu mrlju, a onda je Šimić pozvao vatrogasce koji su zagađenje sanirali posebnim praškom za uljane mrlje.

 

Neko je već objavija prije nego smo došli...dok smo čistili, zvali smo komunalnu službu i vatrogasce... kojima i ovaj put zahvaljujen na dolasku 5 min nakon poziva...Zva me Tome, susjed da ima neko ulje, pa smo skupili starin krpama da auti mogu normalno proć...Ne razumin da bacate kantu ulja na ovo smeće, ne razumin da 2023 godine, znajući sve opasnosti otpada, ovako bacate... strašno...Probudite se malo…”, napisao je na Facebooku Goran Šimić.

 

Nakon toga uslijedili su komentari brojnih građana koji su osudili su to što se dogodilo i onoga tko je prolio ulje, a neki su zaključili i kako će upravo video kamete koje će biti instalirane u gradu pomoći da se takvi neodgovorni i zločesti pojedinci otkriju i kazne.

Iz kategorije: Vijesti