Datum objave: 23. Lipanj 2023

DOBRA VIJEST ZA ŠIBENSKE OTOKE / Ministarstvo odobrilo 254 000 eura za infrastrukturne projekte na Krapnju, Zlarinu, Kapriju i Žirju

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradu Šibeniku su odobrena bespovratna sredstva za infrastrukturne projekte na Kapriju, Krapnju, Zlarinu i Žirju u sklopu Programa razvoja otoka čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života na otocima. Program provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Grad Šibenik je za četiri projekta povukao ukupno 254.000 eura.

Za Kaprije je odobreno 61.000 EUR za projekt „Izgradnja šetnice na otoku Kapriju – faza I“ procijenjen na 81.139 EUR u sklopu kojeg će biti uređena postojeća te izgrađen dio nove trase šetnice, zajedno s vidikovcem, ukupne duljine 332,5 metara. Prvi dio postojeće trase, koja započinje otprilike 40 metara sjeverno od crkve, postojeća je staza s obostrano izvedenim suhozidima. Na ovom dijelu predviđa se izvedba armirano-betonske podloge, a trasa se prilagođava postojećem terenu uz maksimalno poštivanje očuvanja postojećeg stanja.

Za Krapanj je odobreno 56.000 EUR za projekt „Sanacija sportskog igrališta na otoku Krapnju“, procijenjenog na 71.060 EUR, u sklopu kojeg je predviđena sanacija postojećeg sportskog igrališta u uvali s vanjske jugozapadne strane otoka Krapnja. Bit će provedeno bojanje podne betonske površine i iscrtavanje linija i oznaka za košarkaško i malonogometno igralište na postojećem igralištu dimenzija  32 x 22 metra. Također, sanirat će se nosiva konstrukcija ograde te postava konstrukcije za prihvat zaštitne mreže. Nabavit će se i oprema za igralište: table za koševe, vertikalne amortizacijske plohe na konstrukciji koševa, malonogometni golovi te parkovne klupe za sjedenje.

Za Zlarin je odobreno 61.000 EUR za projekt „Sanacija šetnice na otoku Zlarinu“, procijenjenog na 82.200 EUR,u sklopu kojeg je predviđena sanacija postojeće šetnice, tj. Aleje Murvi, duljine trase 100 metara koja uključuje uređenje postojećih pješačkih površina te zaštitu postojeće komunalne infrastrukture u prometnici.  Na cijelom zahvatu predviđena je izvedba nove kolničke konstrukcije s betonskim kolničkim zastorom te ugradnja dilatacija od prirodnog kamena. Ukupna površina obuhvata iznosi 680 m2.

Za Žirje je odobreno 76.000 EUR za projekt „Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta i boćališta na otoku Žirju – faza II“,procijenjenog na100.000 EUR-a. Projekt je nastavak faze I kojom je izgrađeno košarkaško igralište na sjevernom dijelu uz „Staru školu“. Ovim se nastavlja uređenje okoliša te je planirana izgradnja boćališta i dječjeg igrališta. Boćalište je planirano u jugozapadnom dijelu parcele tako da u najmanjoj mogućoj mjeri uzurpira prostor ostalim korisnicima, dimenzija 28 x 3 metra. Dječje igralište postavit će se, također, s jugozapadne strane postojećeg objekta škole te uključuje izvedbu zona hodalica-gušterica, ljuljačka s košarom gnijezdom te zona tunel bačvica.

Iz kategorije: Vijesti