Datum objave: 27. Lipanj 2023

POTPORA ŠTRAJKAŠIMA / Zekanović prozvao županijsku vlast da ugrožava egzistenciju 120 radnika tvrtke Ceste Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović prozvao je u utorak čelnike Šibensko-kninske županije da uopće ne žele uspostaviti dijalog s radnicima Cesta Šibenik koji su u štrajku, te ih je pozvao da sjednu za stol s radnicima i riješe situaciju oko plaća jer je riječ o egzistenciji 120 obitelji.

Radi se o golemom problemu o tome da će potencijalno 120 obitelji ostati bez prihoda, tvrtka gubi dnevno 20 tisuća eura a štrajk traje više od dva tjedna i ako se nastavi tvrtka neće moći isplaćivati plaće”, upozorio je Zekanović na konferenciji za novinare u Saboru.

Podsjetio je kako je riječ o tvrtki koja je u vlasništvu Šibensko-kninske županije te da su na vlasti u županiji Akcija za promjene, Most, SDP i Domovinski pokret.

Da je takva situacija u nekoj drugoj županijskoj tvrtki gdje župan na primjer dolazi iz HDS-a ili HDZ-a siguran sam da bi Miro Bulj, Nikola Grmoja, Ivan Penava i Peđa Grbin već branili interese radnika te tvrtke”, ustvrdio je Zekanović.

Pošto direktno Bulj, Grbin, Penava i župan Marko Jelić žele dati otkaze 120 djelatnika Ceste Šibenik, njih danas nema na demonstracijama, šute i ne prosvjeduju i uopće ne pokušavaju uspostaviti dijalog s djelatnicima tvrtke”, dodao je Zekanović i pozvao odgovorne u županiji da „stave zastavu na ramena” i riješe probleme radnika.

Zekanović podsjeća kako se u tvrtki Ceste Šibenik radnicima žele plaće podijeliti na fiksni i varijabilni dio, te dati ugovori na neodređeno vrijeme za niža radna mjesta uz anekse ugovorima koje bi direktor mogao u svakom trenutku opozvati.

Imaju li možda Bulj, Grbin, Penava ili župan Jelić takve ugovore, nemaju a to žele radnicima Ceste Šibenik, ustvrdio je Zekanović.

Tvrdi i kako je riječ o tvrtki koja je desetljećima radila uspješno i tek odnedavno, zahvaljujući vladajućima u Županiji, ima probleme.

Iz kategorije: Vijesti