Datum objave: 16. Srpanj 2023

Djeca u Lozovcu dobila novi prostor za igru vrijedan 70 tisuća s antitraumatskom podlogom i visokokvalitetnim napravama za igru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Djeca u Lozovcu dobila novi prostor za igru vrijedan 70 tisuća s antitraumatskom podlogom i visokokvalitetnin napravama za igru. Novoizgrađeno dječje igralište u Lozovcu obišao je gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Danijelom Miletom i suradnicima u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Dina Slavice.
-Lozovac je gradsko naselje koje posljednjih godina značajno raste, a naseljavaju ga mahom mlade obitelji s djecom stoga je izgradnja dječjeg igrališta bila prijeko potrebna. Projekt je realiziran u suradnji s Mjesnim odborom kojima ovom prilikom zahvaljujem na suradnji. Mjesni odbori su ključ komunikacije građana s gradskom upravom. Kad mjesni odbori nama jasno iznesu svoje prioritete, iznesu realne planove i potrebe, mi ćemo sigurno odraditi svoj dio posla, - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić, a zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je da će Grad Šibenik u ovoj godini izgraditi nova dječja igrališta u Gorišu, Danilo Birnju i otoku Žirju, a u sljedećoj godini nastavit će se i sa zamjenom dotrajalih igrala na postojećim dječjim igralištima.
-U posljednja tri mjeseca zamijenili smo dotrajala igrala na igralištima u Grebaštici, na Baldekinu, u Zablaću, Zlarinu, Raslini i Zatonu. Vrijednost radova i opreme je oko 92 000 eura. U proteklom razdoblju izgradili smo nova dječja igrališta u Crnici, Mažurici, Zatonu, Vrpolju, Ražinama te kompletno obnovili ona na Meterizama, Vidicima i otoku Kapriju. Podsjetio bih i da smo na Šubićevcu napravili igralište u potpunosti namijenjeno djeci s posebnim potrebama, - naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti