Datum objave: 22. Kolovoz 2023

ŽUPAN JELIĆ O KOMPROMITIRAJUĆOJ FOTOGRAFIJI / Nemam pojma tko je taj Rajko Lalić i na fotografiji smo se slučajno našli zajedno, a moji stavovi o mojoj domovini Hrvatskoj su svima poznati

Diana Ferić
Diana Ferić

Objava fotografije u nekim medijima na kojoj je sa 66 godišnjim Rajkom Lalićem, nedavno pritvorenim zbog toga što je kao član benda javno izvodio pjesme koje omalovažavaju Hrvatsku i to u uniformi vojske fantomske SAO  Krajine , na nekoj zabavi za stolom sa šibensko – kninskim županom  dr.sc. Marko Jelićem trebala bi poslužiti, smatra Jelić, za njegovu političku diskreditaciju iako ga se, kako tvrdi, ne može ni po čemu dovesti u vezi s Lalićem.

 
„Kada ste mi uputili novinarski upit morao sam googlati da vidim tko je taj Lalić. Bio sam na tom druženju prije nekoliko godine, ali njega nisam poznavao niti je on ičim pokazivao da omalovažava Hrvatsku i vrijeđa Hrvate. Da se to dogodilo sigurno ne bi ostao za tim stolom. Jako se dobro znaju moji stavovi o Hrvatskoj i koliko cijenim državu u kojoj sam izabrao živjeti. O njemu ne znam ništa. Nakon te zabave na kojoj smo bili gosti javio mi se na ulici dva tri puta, uvijek pristojno. O njemu nisam ništa čuo vezano za ovo za što ga se tereti, a pravosudni organi će utvrditi što je istina. Vidi se na slici i da mu ja ne sjedim nasuprot niti da sam mu blizak. Mene zaustavljaju različiti ljudi, fotografiraju se, a što ja znam imaju li neki dosje ili ne”, izjavio nam je Jelić i dodao kako pretpostavlja tko je medijima poslao tu fotografiju.
Iz kategorije: Vijesti