Datum objave: 12. Listopad 2023

DONACIJA/ Zahvaljujući slikovnici anesteziloginje Danći Mihovilčević mali pacijenti u šibenskoj bolnici mirnije će odlaziti na operacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska anesteziologinja Danći Mihovilčević, autorica  edukativne slikovnice o pripremi djece za anesteziju pod nazivom „Nešto ćeš lijepo sanjati“ donirala je 400 primjeraka te slikovnice Općoj bolnici Šibensko – kninske županije kako bi olakšala pripremu djece koja dolaze na operacijski zahvat i koja će biti podvrgnuta anesteziji. Slikovnicu je objavila u nakladi Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Šibenik.

Vođena dugogodišnjim iskustvom anesteziologa, autorica je posvetila veliku pažnju izradi slikovnice s ciljem da pomogne djeci i roditeljima u pripremi za situacije koje zahtijevaju odlazak u bolnicu, na operacijski zahvat ili dijagnostički postupak u općoj anesteziji, s obzirom da takvi trenuci mogu biti izrazito stresni kako za djecu tako i za roditelje.

Slikovnicu je moguće nabaviti i u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku za one koji nisu pacijenti naše ustanove, a željeli bi imati ovu edukativnu slikovnicu. Zahvaljujemo dr. Mihovilčević na ovoj vrijednoj donaciji i čestitamo na genijalnoj ideji i još boljoj realizaciji. Izrazito smo ponosni što je dr. Mihovilčević djelatnica Opće bolnice Šibensko – kninske županije”, kažu u šibenskoj bolnici.

Iz kategorije: Vijesti