Datum objave: 02. Studeni 2023

Izvođač radova na Brodarici kaže da blatnjavo more iz iskopa može vratiti jedno u more

Diana Ferić
Diana Ferić

More na Brodarici, uz plažu Rezalište i oko nje i danas se crveni od prljave, blatnjave vode koju u njega ispumpavaju s gradilišta u vlasništvu uglednog liječnika Milomira Ninkovića. Riječ je o zemljištu na kojem je nekada bila vila Matulja, a koju je vlasnik srušio dan prije nego je proglašena kulturnim dobrom i zaštićena.

U utorak, kada su nastale fotografije more je bilo blatnjavo na potezu od plaže Banj pa sve do Punte.

Što se gradi ne znamo jer je ploča s podatcima koja je obavezna za sve investitore okrenuta prema zemljištu, a ne prema vani da se može pročitati. U tijeku je iskop temelja, a u njega stalno nadire more koje radnici ispumpavaju u more na plaži.

Radove izvodi tvrtka Bemix iz Grebaštice. Član uprave te tvrtke Ivica Svirčić kazao nam je da drugog rješenja od toga nemaju te da to neće dugo trajati.

Da je, kada je rađena kanalizacija, predviđen odvod za oborinske onda bismo mi to more iz iskopa pustili u kanalizaciju, ali tu mogućnost nemamo. Iluzorno je očekivati da ga praznimo u cisterne jer bi za to trebalo njih jako puno. Ovo nije zagađena voda i moru se ništa neće dogoditi. Čekali smo da prestane kupališna sezona pa smo tek onda počeli s tim radovima”, kazao nam je.

Nakon prijave na teren je izašla inspekcija Lučke kapetanije, ali u subotu kada radova nije bilo pa se u more nije ništa ispuštalo. Kako doznajemo, u more se smije ispuštati kišnica i pročišćena voda. Ovdje je riječ o zamućenoj morskoj vodi. 

Iz kategorije: Vijesti