Datum objave: 21. Studeni 2023

Nacionalni park „Krka” nagrađen za projekt Eko kampusa „Krka“ i film „Kad se sjetim Krke – Kruh”, a ravnateljica Nella Slavica Zlatnim Interstasom za 2023.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nacionalni park „Krka” 30. dobio je dvije nagrade, a ravnateljica Nella Slavica visoko priznanje na ma Međunarodni festival turizma INTERSTAS, Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO i CEA-CRO Cvjetno i krajobrazno predstavljanje za Međunarodni zlatni cvijet. NP „Krka“ je nagrađena je Posebnom nagradom „Dr. Lucija Čikeš“ 2023. za projekt Eko kampusa „Krka“ u Puljanima, Nella Slavica ravnateljica JU „NP Krka“ dobila je Posebno priznanje Zlatni Interstas 2023 za sustavan i izuzetno kreativan rad, brigu za očuvanje Nacionalnog parka „Krka“ te doprinos kontroliranom rastu broja posjetitelja, održivom razvoju turizma i unaprjeđivanju kvalitete turističke ponude , a međunarodni žiri 26. ITF'CRO-a dodijelio je nagradu filmu „Kad se sjetim Krke – Kruh” u režiji Tomislava Krnića i produkciji obrta Digital Media Studio 24/7.

Nella Slavica, ravnateljica JU NP "Krka": -Biti dobitnica Posebnog priznanja Zlatni Interstas 2023 predstavlja ne samo osobnu čast, već i priznanje na predanom radu cijelome timu JU 'NP Krka'. Sretna sam što smo prepoznati kao promicatelji održiva razvoja turizma i čuvari ravnoteže između ekologije i ekonomije, a pogotovo me veseli nagrada koju smo dobili za Eko kampus 'Krka' u Puljanima, projekt na kojemu je toliko ljudi neumorno radilo kako bismo obogatili svoju ponudu i Nacionalni park 'Krka' činili mjestom gdje se čovjek i biljni i životinjski svijet stapaju u jedinstvenu harmoniju. S ovom nagradom dolazi i obveza da nastavimo s našim predanim radom i inovacijama koje će unaprijediti kvalitetu turističkog iskustva, čuvajući istovremeno ljepotu i integritet prirode. Nastavit ćemo promicati zaštitu prirode i graditi mostove između ljudi, zemalja i kultura kako bismo doprinijeli boljem razumijevanju među narodima i da Nacionalni park "Krka" i dalje bude na ponos Hrvatske kao prepoznatljivi dragulj međunarodne turističke ponude. Sve tri međunarodne smotre – Interstas, ITF'CRO i CEA-CRO – imaju važnu ulogu u promicanju turizma, kulture, ekologije i održiva razvoja. Interstas potiče ljude na putovanja, odnosno na zadovoljenje ponuda visokozahtjevnog turizma novog vremena, ITF'CRO doprinosi razvoju i valorizaciji turističke filmske produkcije, a CEA-CRO razvoju svijesti o zaštiti okoliša, održivu razvoju, ekologiji i kvaliteti življenja. Osim što kazuju da je izvrsnost JU „NP Krka“ prepoznata na međunarodnoj razini, ta priznanja Hrvatsku afirmiraju kao destinaciju koja njeguje bogatstvo svoje prirodne i kulturne baštine.

Iz kategorije: Vijesti