Datum objave: 18. Prosinac 2023

VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU/ Svečano promovirano 95 prvostupnika u nazočnosti čelnih ljudi sveučilišta, Grada, Županije, biskupa i ponosnih roditelja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Svečana promocija studenata Veleučilišta u Šibeniku i to prvostupnika svih studijskuh programa održana je danas na tom veleučilištu , U glavnoj dvorani studenti i članovi njihovih obitelji. Uz dekana dr.sc. Ljubo Runjića i prodekanice za nastavu Ivanu Beljo i dr.sc. Ivanu Kardum Goleš nazočni su  bili šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić, šibensko – kninski župan dr.sc. Marko Jelić i zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel  Mileta.

Dekan Runjić je ustvrdio da je to veliki dan za studente, njihove roditelje, ali i Veleučilište i Šibenik. Poručio im je kako cilj studiranja nije diploma kao papir nego stjecanje znanja. "Znanje je moć za one koji ga znaju koristiti. Vaša je obveza da znanje koje ste stekli koristite kako bi gradili sebe i cijelo društvo", isttaknuo je. Napomenuo je kako šibensko Veleučilište raste i kako ove godine ima više upisanih studenata nego lani te da je to "jedno od najpoželjnijih fakulteta u Hrvatskoj i cijeloj Europi. Podsjetio je da su ove godine dobili jedan od najsuvremenijih studentskih domova te da otvaraju nove, tržišno orijentirane programe. Ove godine je to Studij sestrinstva, dogodine će bi Računarstvo,a najavio je i elektrotehničke i strojarske programe. Skup je pozdravio i šibenski biskup zaželivši studentima da "Betlehemsko svjetlo uvijek osvjetljava njihove živote", a Veleučilištu je poklonio medaljon u povodu 725 godina šibenske biskupije. Diplomante su pozdravili i šibensko - kninski župan Marko jelić koji je kazao kako samo čovjek koji posjeduje znanje može biti slobodan, te zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta koji im je poručio da budu uporni i kada naiđu na teškoće te da vjeruju u sebe, svoju obitelj, grad i  Hrvatsku.

Najuspješnijih studentima je uručena dekanova nagrada, a nakon toga su podijeljene diplome.

Dobilo ih je 15 prvostupnika poslovne informatike koji su na Veleučilištu u Šibeniku završili preddiplomski stručni studij Poslovna informatike, 37 prvostupnika ekonomije koji su na Veleučilištu u Šibeniku završili preddiplomski stručni studij Turistički menadžmentm 7 prvostupnika inženjera prometa koji su na Veleučilištu u Šibeniku završili preddiplomski stručni studij Promet te 36 prvostupnika javne uprave koji su na Veleučilištu u Šibeniku završili preddiplomski stručni studij Upravni studij.

Iz kategorije: Vijesti