Datum objave: 22. Veljača 2024

Župan Marko Jelić primio "brončanu" sportašicu powerliftingu Ivanu Žonja

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivana Žonja, ponosna članica Powerlifting Kluba "Šibenik", još jednom je potvrdila svoju izvanrednu snagu i upornost osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Malagi.

Ivana, koja je prošle godine iz Budimpešte donijela zlatnu medalju, postavši prva Hrvatica s takvim uspjehom u ovom rastućem i sve popularnijem sportu, sada je osvojila brončanu medalju, pružajući izvanredan primjer odlučnosti, predanosti i sportskog duha.

 

Šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić čestitao je Ivani na izvanrednom uspjehu, istaknuvši njezinu nevjerojatnu predanost sportu i inspirativan primjer koji postavlja za mlade sportaše diljem Hrvatske.

"Ovaj tjedan nam je vrlo uspješan. Neki dan smo dočekali zlatne vaterpoliste i ovo je samo dokaz da naša županija daje iznimne rezultate u sportu. Ovi rezultati su prije svega na veliki ponos našoj zajednici, ali i poticaj djeci da se bave sportom. Olimpijsku medalju nagradili smo s 50 tisuća kuna, a slijedi i nagrada gospođi Žonji.“, kazao je župan Jelić.

- Još nedostaje samo srebrena medalja s europskog prvenstva da imamo cijeli niz. Ostvarila sam natjecanje života, uspjela sam ostvariti svih devet liftova što je u našem sportu rijetkost. Bila sam i bolesna pred natjecanje tako da je ovo još veći uspjeh. Ovo je još jedno lijepo iskustvo i zahvalna sam svima na podršci. Drago mi je što se ovaj relativno mlad sport u Hrvatskoj počeo ovako lijepo promovirati, ali što sam i na ovaj način ispromovirala svoj grad i klub.“ kazala je Žonja.

Ivana Žonja, zahvaljujući podršci svojih trenera, obitelji, prijatelja i navijača, nastavlja svoj put ka novim vrhunskim dostignućima, dok svojim primjerom inspirira sve one koji slijede svoje snove i teže izvrsnosti.

Iz kategorije: Vijesti