Datum objave: 01. Travanj 2024

U Šibeniku odrganiziran Uskrsni doručak s kojim se krenulo 2004. godine, a ove godine je iskorišten i za političku promidžbu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uskrsni doručak na Uskrsni ponedjeljak održan je i danas u Šibeniku, na trgu ispred zgrade Šibensko – kninske županije, koji je davne 2004. godine pokrenulo Udruženje obrtnika Šibenik i Županijska obrtnička komora i odavno je već postao tradicijom, a ove godine i svojevrsnim predizbornim poligonom. Tako je prvi put do sada fritaju s pancetom i šparogama, pripremljenu u mega tavi građanima dijelio i Ivan Malenica, nositelj liste HDZ a i koalicijskih partnera u 9. izbornoj jedinici u pregači Obrtničke komore.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, bio je u svojoj poruci vrlo kratak. Samo je svima čestitao Uskrs te dodao da „želi da nastave zajednički graditi budućnost” što je ipak i predizborna poruka jer je i on na koalicijskoj listi HDZ-a i partnera. Jedini koji je konstanta na podijeli i pripremi  fritaje je Paško Rakić, predsjednik gradskog HDZ -a koji je i ovog puta spretno vladao kuhačom. 

Josip Smolić, predsjednik Županijske obrtničke komore također je pozdravi s bine sve okupljene građane, među kojima je bilo puno Šibenčana i nešto turista. Kazao je kako je smisao tog projekta pokazati mladim ljudima kako su njihovi očevi i djedovi prije blagovali za Uskrs, a da su pogodili, kazao je, pokazali pokazala su djeca iz Gradskih vrtića, koja su obučena u šibensku narodnu nošnju pjevala stare pjesme i plesala.
Inače , sve je bilo slično kao i proteklih godina. Gužva je oko stolova i fritaje bila velika. Šibenski obrtnici pripremili su fritaju od čak 5 000 jaja. Na stolovima je bilo i šunke, pancete, uskrsne pogače i sve je planulo.
Iz kategorije: Vijesti