Datum objave: 19. Studeni 2016

Pogledajte i poslušajte kako je slijepi Mate Bralić oduševio svojom interpretacijom Miše Kovača

Diana Ferić
Diana Ferić

Slijepi dječak Mate Bralić bio je glavna zvijezda dobrotvorne Večeri mladog vina šibenskih Lionsa i Luca, ne zbog toga što je 50 kuna od svake ulaznice namijenjeno njemu za kupnju didaktičke opreme, već zbog svog dirljivog nastupa na toj večeri.

 

Poznato je da Mate obožava Mišu Kovača i da zna sve njegove pjesme. Bez imalo treme popeo se s gitarom na pozornicu i otpjevao i odsvirao pjesmu „Ja nemam više razloga da živim“ , a poslije toga, uz pratnju Mate Anića na klavijaturama, otpjevao je, u pravom Mišinom stilu, Poljubi zemlju po kojoj hodaš i na kraju, kako to radi i Mišo podigao ruku u zrak. Naravno da su mu se u pjevanju pridružili i svi koji su bili na toj večeri i bodrili ga iskrenim pljeskom. „Hvala vam puno, hvala vam što pomažete“ uzviknuo je na kraju nasmiješeni Mate i od sreće zapljeskao. Mate je i plesao s majkom Martinom i svojim nastavnicama iz OŠ Tina Ujevića koje su svojim dolaskom na tu dobrotvornu večer i na taj način podržali Matu.


Otvorenost i hrabrost kojom kroz život, koji im ni u kom slučaju nije lagan, kroče Mate i njegova majka Martina Šibenčanima je već poznata, a sinoć su još jednom pokazali tu svoju nepokolebljivost. Mate je od rođenja slijep, ali, kako je jednom napisala novinarka Jordanka Grubač, Mate vidi srcem.

 

I zato, ako još niste, uključite se u akciju kojom se prikuplja novac za nabavu vrlo skupe didaktičke opreme koja će Mati pomoći da lakše prati nastavu. Do sada je prikupljeno oko 30 000 kuna, a jednu trećinu izdvojila su nastavnici, profesori i učenici  OŠ Tina Ujevića, koju Mate pohađa, te njihovi roditelji.

 

A kako Mate pjeva Matu Mišu Kovača poslušajte na našoj videosnimci.
 

Video

Iz kategorije: Volim Šibenik