Datum objave: 28. Kolovoz 2018

Uoči izbora "Najljepša mama Hrvatske":Upoznajte Anu Vukičević,jedinu finalistkinju iz Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo jednu finalisticu ima Šibensko – kninska županija na ovogodišnjem natjecanju za Najljepšu mamu Hrvatske koje će s e održati 1. rujna u Šibeniku. Jednu, ali vrijednu. To je 35 – godišnja Ana Vukičević, doktorica ekonomskih znanosti, viša predavačica na Veleučilištu u Šibeniku. Cijeli je dosadašnji radni vijek provela na tom veleučilištu i to od 2008. godine kao asistentica da bi napredovala do višeg predavača. Doktorirala je 2014. Novopečena je majka curice Dore koja ima 17 mjeseci.

 

Nije uobičajeno da se na ovakav tip natjecanja prijavljuju žene iz takvog, znanstvenog okruženja, ali Ana je očito netipična znanstvenica.


„Ovo nije tipično natjecanje odnosno izbor ljepote. Jedini uvjet koji morate ispunjavati je da ste majka te zapravo nije bitno koji stupanj obrazovanja imate, da li ste zaposleni niti što ste po zanimanju.... Motivacija mi je bila probati nešto drugačije sa čime se dosada nisam ni u kojem segmentu života susretala. Za prijavu na ovakvu vrstu natjecanja potrebna je izvjesna doza hrabrosti i samopouzdanja“, kaže Ana.

 

Dok nije postala majka aktivno je vježbala jogu i redovno je bila u teretani, ali dijete je, kaže, donijelo nove prioritete, a vježbanju će se na jesen ipak vratiti. U slobodno vrijeme izrađuje i posebne lampe i upravo s tim će se predstaviti na natjecanju za Najljepšu mamu.


„Prezentirat ću svoj kreativni dio gdje ću predstaviti ukrasne lampe koje izrađujem u slobodno vrijeme. Ipak, ljepota je u oku promatrača te će žiri u konačnici odlučiti koja od nas najviše zaslužuje titulu najljepše mame Hrvatske. Smatram da je svaka majka posebna na ovom izboru“, skromno odgovara Ana, a o svom karakteru i vrijednostima koje je u životu vode kaže:“ Na ljude koje susrećem kroz život te koji su postigli su više od mene bilo poslovno ili privatno u danom trenutku ne gledam kroz zavist nego kao uzore koji mi pružaju mogućnost učenja kroz njihovo iskustvo. Više biram biti u miru nego u pravu - tom rečenicom se zapravo vodim kroz život...“
 

Iz kategorije: Volim Šibenik