Datum objave: 14. Siječanj 2019

Vodeći svjetski gypsy punk bend Kultur Shock dolazi premijerno u Šibenik na Kulturaljku

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan od predvodnika gypsy-punk vala u svijetu, kultni američki bend Kultur Shock, svoj premijerni nastup u Šibeniku imat će 20. travnja kada sviraju na najvećoj rock fešti u gradu - devetom izdanju Kulturaljke!, priopćeno je danas.

Nastup u Šibeniku dio je njihove velike ovogodišnje europske turneje na kojoj promoviraju svoj novi, za sada neimenovani album, koji izlazi krajem ožujka. Svirka na Kulturaljci bit će ujedno i jedini nastup tog benda u Dalmaciji u sklopu turneje.

Koncerti Kulturaljke održavali su se proteklih godina na više lokacija, koje su za tu potrebu bile prenamijenjene iz derutnih prostora u koncertne dvorane (bivši hotel Krka, bivša tvornica TEF, bivša vojarna Bribirskih knezova). Kako je Hangar, u kojem su koncerti Kulturaljke bili organizirani zadnjih pet godina, nedavno izgorio do temelja, koncert Kultur Shocka održat će se na novoj lokaciji u Šibeniku.

Ulaznice su već u preprodaji i do 14. veljače mogu se nabaviti po cijeni od samo 60 kuna. U drugoj fazi pretprodaje koštat će 80 kuna, a ako ih ostane do početka koncerta, na ulazu će koštati 100 kuna.

Šibenska udruga P.A.R.K. Kulturaljku je pokrenula još 2011. godine s ciljevima poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te borba za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. Do sada su u koncertnom djelu nastupali brojni izvođači iz Hrvatske i regije: Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, Pips Chips & Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje, Hladno Pivo, Kries, Jinx i mnogi drugi. Osim Kulturaljke, „parkaši“ već godinama organiziraju i ljetne glazbene festivale Regius i Membrain.


  

Iz kategorije: Volim Šibenik