Datum objave: 18. Svibanj 2019

Sajam cvijeća je danas figurao na Gorici, ali Mala loža je bila praktičnija lokacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Sajam cvijeća koji je danas održan u Šibeniku u sklopu akcije "Posadi cvijet, probudi svije(s)t!" privukao je veliki broj posjetitelja i kupaca, ali njegovo preseljenje na skale pokraj crkvice svetog Krševana nije se pokazalo sretnim rješenjem. Cvijeće poredano po skalama je figuralo, ali su prodaju i kupnju sadnica ometala velike skupine turista koje su prolazile tom rutom pa se stvarala gužva i nervoza. Nije im na ruku išlo ni vrijeme jer je od vremena do vremena sipila kišica tako da je dosta sadnica ostalo neprodano. 

Sajam je morao biti preseljen sa stare lokacije na maloj loži zbog uređenje crkve svetog Ivana.

Na sajmu je osim prodaje cvijeća bila organizirana i slikarska radionice za djecu i odrasle.

Ove godine je projekt "Posadi cvijet, probudi svije(s)t" bio namijenjen urbanom vrtlarstvu koje bi mogli znantno uljepšati šibensku povijesnu jezgru.

"Preko 90 posto svjetske populacije pogođeno je posljedicama zagađenog, toksičnog zraka koji ostavlja duboke posljedice na zdravlje ljudi, naročito djece. Niti jedna osoba, grupa, grad, zemlja ili regija ne mogu sami riješiti problem. Potrebne su nam snažne obveze i akcije svih nas. Na koristan i jednostavan način, možemo pridonijeti, ne samo poboljšanju kvalitete zraka, već i smanjiti rizik od respiratornih oboljenja; učiti djecu (i odrasle) empatiji I suosjećanju putem brige o biljkama; poboljšati opću dobrobit i produktivnost; povećati razinu svijesti lokalne zajednice o važnosti zaštite okoliše i smanjenja zagađenja", kažu organizatori - šibenska turistička zajednica, agencija Šibenik PLUS i udruga Terra.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik