Datum objave: 14. Lipanj 2019

Šibenčanka Ana Cigić, mag. ekonomije,bivša novinarka i instruktorica tae-boa pretvorila hobi u posao

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Ana Cigić, magistra ekonomije koja se okušala i u novinarstvu upustila se u poduzetničke vode uz potporu svog supruga Mate Lokasa , ali na osebujan način, tako što je svoj hobi i privrženost zdravoj prehrani pretvorila u posao. Otvorili su u Šibeniku, u blizini OŠ Fausta Vrančića, O.DA bar u kojem možete pronaći različite kombinacije prirodnih sokova, smoothija, sendviča sa zdravim sastojcima, salata i sirovih torti iz Anine "kućne radinosti".

 

"Znam da poduzetništvo nosi sa sobom veliki rizik, ali mislim da je u tomu najvažnije biti drukčiji, ponuditi nešto novo, što se drugdje ne može pronaći. Kod nas su to moje sirove torte koje sam do sada spremala samo za moju obitelj i prijatelje, a sada sam ih odlučila ponuditi na tržištu", kaže Ana koja je za otvaranje O.DA bara iskoristila i poticaje za samozapošljavanje preko HZZO-a.

Prije nekoliko godina u Splitu je probala sirovu tortu i oduševila se. Počela je istraživati kako se prave i koji su sastojci potrebni, nabavila je potrebnu opremu i od tada za nju i njezinu obitelj postoje samo takve slastice.Od sada u njima mogu uživati i Šibenčani i gosti Šibenika.


Sirova torta nema brašna, jaja, rafiniranog bijelog šećera, nutricionistički je bogatija i kvalitetnija nego klasična, termički obrađena torta. Temeljni sastojci sirove torte su datulje, bademi, orasi, lješnjaci, indijski oraščići, kokosovo mlijeko, a kao zaslađivači se koriste stevija, med, agavin sirup i kokosov šećer.

 

Osim tih torti u O.Da baru pripremaju i voćne ili povrtne hladno prešane sokove . Smoothije rade u dvije varijante i to na bazi banane, jogurta i meda te sojinog mlijeka. Imaju i dvije vrste sendviča - od humusa koji rade sami, kozjeg sira i sezonskog povrća te mozzarelle, svježeg bosiljka, maslinovog ulja i rajčice.

Kada je riječ o salatama možete birati između kombinacije avokada, oraha, sezonskog povrća, sjemenki i slanutka te libanonske salate odnosno Tabbouleha s bulghurom, peršinom, rajčicom, svježim krastavcem i crvenim lukom.

Osim što se okušala u pripremi zdravih obroka i slastica Ana je i profesionalna certificirana trenerica upisana u Udrugu hrvatskih aerobic instruktora, zaljubljenica u čitanje i članica Kluba čitatelja šibenske Gradske knjižnica, a bez obzira na ovaj poduzetnički pothvat obožava pisanje i novinarstvo joj je i dalje "pod kožom".  

Iz kategorije: Volim Šibenik