Datum objave: 19. Lipanj 2019

Mladi šibenski modni kreator Duje Kodžoman predstavlja Hrvatsku na velikoj izložbi u Moskvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Duje Kodžoman, uskoro doktor modnog dizajna, jedan je od pet modnih dizajnera koji predstavljaju Hrvatsku na velikoj međunarodnoj kostimografskoj izložbi "Inovativni kostim u 21. stoljeću: Sljedeća generacija" koja se upravo održava u Moskvi, u Bakrušin muzeju. Riječ je o muzeju u kojem se čuva jedna od najstarijih, najbogatijih i najvrjednijih zbirki kazališne umjetnosti u Rusiji.

 

 Uz njega svoje kreacije su izložili i Matija Čop, Igor Galaš, Iva Šimunović, Mario Treščec


Na izložbi sudjeluje pedesetak zemalja i regija iz cijeloga svijeta uz suradnju stotinjak nacionalnih kustosa.

Prikazani su radovi dizajnera kostima koji su započeli s radom i stvorili inovativna djela u razdoblju od 2000. do 2018. godine i to studenata, mladih profesionalaca, samostalnih kostimografa ili modnih dizajnera, kao i interpretatora kostima i izrađivača kostima. Obuhvaćeni su radovi koji pomiču granice i istražuju nove ideje i/ili inventivnu uporabu materijala i/ili uključivanje tehnologije.

 

Duje Kodžoman diplomira je na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu 2016. godine nakon čega je upisao doktorat na Prirodno-tehničkom fakultetu u Ljubljani. No već 2018. vratio na zagrebački Tekstilno-tehnološki fakultet. Tamo je trenutno asistent na vježbama iz modnog dizajna kod profesorice Jasminke Končić.


Iza sebe ima više od 20 skupnih izložbi i 6 samostalnih,a sedmu upravi priprema.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik