Datum objave: 04. Srpanj 2019

Stipe Gundić,omiljeni rendžer i vodič u NP Krka koji je "osvojio" i emira Katra

Diana Ferić
Diana Ferić

Postoje ljudi koji su, kako to kažemo, stvoreni za posao koji rade, a među njih spada i Stipe Gundić, rendžer i vodič u NP Krka i zaposlenik te ustanove. Osvojio je simpatije sudionika nedavne proslave 175. obljetnice šibenskog turizma koje je proveo po Skradinskom buku, a hvale ga i ostali gosti kojim prezentira prirodne ljepote i baštinu Krke.  "Osvojio" je prije nekoliko godina i šeika Tamim bin Hamad Al Thani, emira Katara najmlađeg vladajućeg monarha u zemljama Bliskog istoka je njega i njegovu obitelj zauzvrat ugostio tjedna dana u Dohi.

"To je zaista manča kakvu rijetko tko dobije", šali se Stipe. "Ja sam njega i njegovu obitelj i pratnju proveo kroz NP Krka,a kada smo se rastajali kazao mi je da mu ostavim svoje kontakt podatke. Kad ono nakon nekoliko dana stiže mi poziv da budem s obitelji njegov gost u Dohi. Da čovjek ne povjeruje", kaže Stipe koji je, naravno, to gostoprimstvo prihvatio.

 

Bio je vodič po NP Krki mnogim poznatim ljudima, među njima i Billu Gatesu, Romanu Abramoviču, Michaela Schumachera, Evi Longoriji koja je osvojila njegove simpatije.

 

 

Stipe ima sreću i što je izvorni govornik engleskog jezika jer je do tinejdžerskih dana živio u Australiji, ali i to što je Krka njegov zavičaj budući da potječe iz Dubravica i na Krki je stalno boravi kao dječak sa svojim djedom. On Krku i Nacionalni park živi i emotivno doživljava što se vidi iz svake njegove rečenice, a priče koje priča turistima su životne i interaktivne.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik