Datum objave: 11. Prosinac 2015

Vodički župnik don Glasnović protivi se novom vodičkom grbu grada jer ne sadržava simbol križa

Šibenik News
Šibenik News

 

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća Grada Vodica, odnosno glasovima HDZ-ove većine i vijećničke oporbe koju predvodi SDP, usvojeni su novi grb i zastava Vodica.

Na grbu se nalazi bunar koji simbolizira brojne izvore vode po kojima su Vodice i dobile ime, a iznad bunara se nalazi maslina što je simbol vodičkog težaka. Ovakav izgled novog vodičkog grba izazvao je oštru reakcju Crkve, odnosno vodičkog župnika don Franje Glasnovića.

"Neosporna je činjenica da je kroz 2000 godina kršćanska civilizacija na tlu Europe, pa tako i u našim Vodicama, na duhovnom, materijalnom i kulturnom području ostavila dubok trag te je zaslužna za najveći dio onoga što danas baštinimo" rekao je u svom priopćenju javnosti don Franjo Glasnović.

Vodička gradonačelnica Branka Juričev Martinčev odgovorila je župniku, kako je idejno rješenje grba još prije četiri godine prošlo javni uvid i raspravu.

"Tada nismo zaprimili nikakve primjedbe ni od građana ni od don Franje Glasnovića ili pak Županjskog vijeća, premda ni jedno od tri predložena idejna rješenja nisu imala nikakvo kršćansko obilježje" kratko je odgovorila vodička gradonačelnica.

 

Izvor: Jutarnji list

Foto: Info Vodice

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: