Datum objave: 11. Travanj 2016

Stanje na županijskim prometnicama: ništa novo - voze pijani i prebrzo

Šibenik News
Šibenik News

Brojke su neumoljive, a prema posljednjim statističkim podacima koji stižu iz Policijske uprave šibensko - kninske, one koje se tiču prometa, stanja na cestama nisu razlog za veselje. 

Naime, u periodu od 4. do 10. travnja na našem području dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od kojih su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i secdam prometnih nesreće s materijalnom štetom.

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške, a četiri osobe lake tjelesne ozljede.


Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih šest se dogodilo na području Šibenika, od kojih su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške, a tri osobe lake tjelesne ozljede. Na području Drniša su zabilježene četiri prometne nesreće, od kojih je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.


Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila, nepropisno kretanje vozila i iznenadna pojava opasnosti na cesti po dva , te nepropisna vožnja unazad, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno skretanje i nepoštivanje prednosti prolaska po jedan.

 

Posebno se ističu dva nedjeljnja događanja,od 10. travnja, kada je u noćnim satima u Pirovcu 46-godišnji vozač zatečen da pod utjecajem alkohola upravljanja motociklom Kia Carnival, Kawasaki,, zadarskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 2,43 g/kg alkohola u organizmu.

 

Obzirom da je prijetila opasnost da će vozač nastaviti s vršenjem prekršaja zadržan je u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama


Istog dana, oko 16,40 sati na auto cesti kod odmorišta Prokljan, zabilježena je najveća brzina kretanja od 212 km/h 56-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Audi, stranih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna.
 

Iz kategorije: Županija info