Datum objave: 14. Travanj 2016

FROŠTULIJADA:Iz Vodica stiže vijest o ukusnom i ugodnom spoju gastronomije i poduzetništva

Šibenik News
Šibenik News

Iz Vodica stiže odlična gastronomska najava, a riječ je o prvoj Froštulijadi, manifestaciji koja na najbolji način spaja tradicionalne fritule i kroštule, spaja ugodno i ukusno s korisnim, a sve u organizaciji Lokalne akcijske grupe „More 249“ i pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica.

 

Froštulijada je najavljena za 21. svibnja, u Vodicama, s početkom u 16:00 sati.


Cilj ovog festivala je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica kroz promociju poljoprivrednih proizvoda, autentične glazbe i gastro ponude s naglaskom na fritule i kroštule kao tradicionalnog kolača u hrvatskom kućanstvu i ugostiteljstvu.

 

Osim ugostitelja i udruga koje će pripremati tradicionalne kolače, na festivalu će se na prodajnim štandovima predstaviti OPG-ovi, proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda (medari, vinari, uljari, voćari), tradicionalni obrti te proizvodi domaće radinosti, tako da će posjetitelji imati priliku kušati fritule i kroštule , ali i kupiti domaće namirnice od lokalnih proizvođača. Na taj način se potiče domaća proizvodnja i pomažu lokalni proizvođači.

 

Predviđeno je natjecanje u pripremanju fritula, a o izboru najbolje fritule odlučivati će komisija od tri člana. Najboljem će se uručiti plaketa „Najbolja fritula festivala“.


- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ugostitelje, udruge i ostale da pokažu svoje umijeće pravljenja domaćih fritula i kroštula te prijave svoje sudjelovanje na 1. Froštulijadi u Vodicama - navodi se u pozivu.

 

Također, pozivaju se svi zainteresirani mali proizvođači (OPG, obrti, domaće radinosti, udruge i zadruge) da prijave svoje sudjelovanje.

 

- Želimo podržati male proizvođače, pružiti im priliku da se predstave domaćim i inozemnim gostima te da prodaju svoje proizvode - poručuju organizatori.

 

Prijavnica i program festivala nalaze se na web stranici http://lagmore249.hr/

Iz kategorije: Županija info