Datum objave: 20. Srpanj 2016

Matija Dedić i Danijela Prpić otvaraju vodički Jazz & Blues festival

Šibenik News
Šibenik News

Vodice Jazz & Blues Festival svake godine donosi večeri nezaboravnog jazz i blues ugođaja uz samu obalu, uz eminentne glazbenike. Stilski se ovaj festival proteže od klasičnih ritmova swinga i dixielanda sve do suvremenijih žanrova poput fusiona i free jazza.

 

Program festivala:
 

21.07. MATIJA DEDIĆ I DANIJELA PRPIĆ + gosti Nino Nimac i Marko Ramljak


Istaknuti hrvatski jazz pijanist, skladatelj i virtuoz Matija Dedić i cijenjena vokalistica Danijela Prpić otvaraju festival prigodnim repertoarom baziranim na obradama poznatih jazz i jazz pop standarda, kao i interesantnih obrada poznatih skladbi. Ovaj slobodan spoj klavira i vokala garancija je vrhunske atmosfere na otvorenju festivala.
 

22.07. IVANA KINDL ACCOUSTIC TRIO


Ivana Kindl jedna je od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica, a njena 13-godišnja glazbena karijera okrunjena je brojnim priznanjima među kojima su i dvije nagrade Porin. U akustičnom izdanju Ivana nam donosi kombinaciju autorskih pjesama te najboljih domaćih i stranih mainstream hitova.

 

23.07. B'S FUNSTALLATION


Pod nazivom B's FUNstallation krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb.

 

24.07. THE BONEBOMB


The Bonebomb su Nikola Jerković, Ljubomir Kraljević, Jurica Leikauff, Mario Bočić, Zvonimir Bajević, Vlatko Pejić, Marko Rabatić i Iva Kolar - iskusna ekipa glazbenika, dokazana u suradnji s imenima poput Legena, Soul Fingersa, Prljavog kazališta, Meritas i mnogih drugih, koja vodi svoju publiku na putovanje kroz ikonografiju i zvukove plesnog jazza, soula, funka, rhythm&bluesa i filmskih soundtracka.

Iz kategorije: Županija info